Obr musel trpělivě čekat

-
Na co si mohl slabý Hradec troufnout? Bránit, zdržovat a rozladit obra. Poločas mu taktika vycházela náramně. "Kdyby někdo měřil čistý čas, tak se nehrálo víc než dvacet minut," odhadl domácí špílmachr Pavel Horváth. Hradec dobře zadělal na překvapení. Slávistům zbyly dvě možnosti, jak se tomu vyhnout. Soupeř se sám unaví a semelou ho, nebo zčistajasna udělá hrubku. A stalo se. Hradecký Zoubek poslal míč k vlastní brance, ale na nohy Ulicha a slávisté rychle dotáhli akci k vedoucímu gólu v 50. minutě. To je vysvobodilo. "Tyhle zápasy mají stejnou režii, jsou čekáním na první gól," řekl domácí trenér František Cipro. "Kdyby uběhl ještě nějaký čas, tak jsme se pěkně potrápili." A pak už následovala rychlá jízda, přestože Hradec měl dvě gólové šance a bylo znát, že hru Slavie zasáhly tři absence: Doškové leželi s horečkou a Zelenka nehrál kvůli trestu za karty. Po šesti minutách v lize se trefil nováček Svoboda a excelentní bombou z dálky Horváth.

Branky: 50. Kuchař, 75. Svoboda, 82. Horváth. Rozhodčí: Jára. ŽK: Petrouš, Vágner, Koller, Vlček - Dvořák, Novotný, Blüml. Diváků: 6868. Poločas: 0:0.

Slavia: Černý - Vlček, Rada, Petrouš (58. Koller) - Lerch, Horváth, Dostálek, Kuchař (69. Svoboda), Skála - Ulich (83. Hyský), Vágner.

Hradec Králové: Novotný - Homoláč, Dvořák, Opršal - Zoubek, Zemánek, Szabo (46. Bílek), Blüml, Kaplan (43. Doležal) - Kraus, Černý (76. Juračka).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Pavel Horváth