Nohejbal, ilustrační foto

Nohejbal, ilustrační foto | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Místy to byla exhibice, říká nohejbalista Kokštein o vítězství v Brodě

  • 0
Domácí zaváhání s nováčkem z Čakovic ze druhého kola extraligy záhy napravili nohejbalisté Karlových Varů. Na půdě Českého Brodu vyhráli o víkendu přesvědčivě 6:2 a vrátili se na čelo nejvyšší soutěže, hned za úřadující mistry z Modřic.

„Do Brodu jsme si jeli pro dva body, jiný výsledek pro nás nepřipadal v úvahu. Utkání jsme měli celu dobu pod kontrolou a vyhráli jsme naprosto zaslouženě, místy to byla tak trochu exhibice. Je ovšem nutno říct, že soupeř byl proti Čakovicím podstatně slabší,“ řekl po utkání pro klubový web vedoucí karlovarského mužstva Michal Kokštein.

Český Brod byl přitom jediný z extraligových týmů, který dokázal v uplynulé sezoně Karlovy Vary dvakrát porazit a jako by to do třetice nechtěli připustit, na domácí vlétli od prvního balonu a bez ztráty jediného setu vyhráli první tři zápasy.

První úspěch Českého Brodu se rodil o poznání složitěji, ale dvěma třísetovými výhrami se probojoval ve skóre znovu na dosah karlovarským nohejbalistům.

To se už ale na hřiště dostal v singlu Karel Hron, který domácím ukázal, jak to bude s jejich nadějemi na body ve třetím kole. Českobrodského Sýkoru ve druhém setu přejel 3:10 a jeho jízda se pak promítla i do zbytku utkání. Druhá trojka ve změněné sestavě proti té první odčinila už s Dvořákem namísto Bíbra předchozí prohru a ve dvou setech přešla celkem jasně přes Ešnerovu formaci, jíž nepomohl ani střídající Kaděra. Podobně si pak počínala také Vankeho trojice, která ve dvou setech dovolila domácím jen osm vítězných míčů.

Po odehraných třech kolech nejvyšší soutěže zůstává jediným neporaženým týmem mistr z Modřic, který naposledy suverénně zvítězil v Českých Budějovicích 6:1 a právě Jihočeši budou příštím soupeřem Karlových Varů. Na kurtech v Doubí se v sobotu hraje od 14 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž