Nejlepší paralympik na děti nezapomněl

P r a h a - Pět tisíc korun věnoval před Vánoci dětskému domovu v Nymburce pětinásobný paralympijský medailista ze Sydney Roman Musil. "Vím, co to je být na Vánoce v ústavu," řekl sportovec, který má od malička obrnu. Devětadvacetiletý spasticky postižený atlet a cyklista je v invalidiním důchodu a nemá peněz nazbyt. "Děti si to zaslouží nejvíce," řekl nejúspěšnější český paralympik, který strávil Štědrý den v nejužším kruhu rodinném, tedy s maminkou a dvěma psy. "Největší dík patří mámě, protože ona mě vozí na tréninky a nejvíc pomáhá."

Těší se, že o svátcích konečně doléčí virózu, která ho sužovala už v Austrálii. "Nemohu se toho zbavit. Podepsalo se to na mých výkonech v Sydney, ale sáhl jsem si na dno sil, takže to dopadlo, jak to dopadlo," řekl o stříbru v disku, zlatu ve vrhu koulí, hodu oštěpem a v časovce na cyklistickém okruhu. Pro bronz si dojel v silniční časovce.

Předsevzetí do nového roku si nechtěl dávat, přesto mu 'uklouzlo', že by příští sezona mohla být z jeho pohledu alespoň tak hvězdná, jako ta letošní.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž