Na Zlaté tretře mají být hvězdy

P r a h a - V Česku má po letech zářit atletický supermítink s bohatou účastí světových hvězd. Tradiční ostravská Zlatá tretra má příští rok v květnu ukončit skromné časy. Organizátoři zatím odmítají potvrdit jména všech hvězd. Jistá je účast oštěpaře Jana Železného, od letoška trojnásobného olympijského šampiona. Ale je pravděpodobné, že se ukážou také další dva olympijští vítězové, kubánská výškařská legenda Javier Sotomayor a překážkář Anier Garcia, jeho krajan a v Sydney mladý objev.

"Půjde nám o absolutní českou špičku a určitý podíl současných hvězd, především olympijských vítězů ze Sydney, například kubánských reprezentantů," napsal ve svém vyjádření Miroslav Černošek, jednatel společnosti TK Plus, která vlastní marketingová práva mítinku.

To všechno má být jen prvním krokem. Plán je následující: udělat ze Zlaté tretry hvězdný závod srovnatelný s mítinky Grand prix, což je nejvyšší možná kategorie.

Pořadatelé usilují o to, aby od roku 2002 byla Zlatá tretra mezi Grand prix závody.
Organizátoři získali dva slavné atlety, Železného a Sergeje Bubku, kteří budou pro mítink pracovat jako takzvaní ambasadoři.

"Významným dílem se podílejí na prezentaci a propagaci mítinku," vysvětlil Černošek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž