Myška je i letos žokejem sympaťákem

Pardubice - Jaroslav Myška se nadále těší přízni dostihových fanoušků. Jezdec působící v Dostihovém centru Zámrsk obhájil vítězství v anketě o nejsympatičtějšího žokeje českých překážkových dostihů. "Je to příjemné, že si mě lidi všimnou a fandí mi. Je to milé ocenění. Ale více mě těší výsledky dosažené na dráze," prohlásil Myška.

V kategorii jezdců poprvé zvítězil Josef Bartoš, mezi amazonkami získala už čtvrté prvenství Martina Růžičková.

"Anketa, do níž se letos mohlo hlasovat na šesti českých závodištích a také při oslavách v hřebčíně v Kladrubech nad Labem, se stále těší velkému zájmu dostihových fanoušků," pochvaloval si Josef Vaníček mladší, organizátor soutěže.

Při slavnostním vyhlášení výsledků ankety v pardubické Kavárně Evropa byli rovněž oceněni nejúspěšnější jezdci letošních dostihů v Kolesách. Mezi žokeji zvítězil Myška, který při dvou mítincích na východočeském závodišti dvakrát zvítězil. Vloni vyhrál kategorii jezdců.

Letos ho na prvním místě vystřídal Michal Köhl, jenž na svém domácím závodišti vybojoval čtyři vítězství. Nejlepší jezdkyní byla Kateřina Laštovková.

"Poprvé byl vyhlášen i nejúspěšnější trenér. Stal se jím František Horák," uvedl Vaníček. "Premiéru mělo i ocenění pro nejúspěšnější české reprezentanty při dostizích ve švýcarském Aarau, s nímž spolupracuje závodiště v Kolesách. Získali ho jezdec Vlastimil Špalek a trenér Antonín Ministr," dodal Josef Vaníček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž