Moderní pětibojařka Grolichová skončila sedmá

Székesferhérvár - Moderní pětibojařka Lucie Grolichová dnes obsadila sedmé místo v závodu Světového poháru v maďarském Székesfehérváru. Druhá česká závodnice Alexandra Kalinovská obsadila v konkurenci dvaatřicet finalistek 21. místo. Z vítězství se radovala Maďarka Csilla Furiová před krajankou Zuzanou Vorosovou. Grolichová si sedmým místem vyrovnala své maximum v závodu Světového poháru. Stejně skončila i před dvěma lety v Budapešti. "Celý závod neudělala chybu. Jsem absolutně spokojený," řekl trenér Jakub Kučera.

Grolichová podle jeho slov předvedla výkon, který předčil i její bronzové vystoupení na mistrovství světa v Sofii v roce 1997. "Výkon to byl zcela nesrovnatelný. Předvedla něco, co nepamatuji," smekl Kučera před Grolichovou.

Kalinovská jedenadvacátým místem splnila očekávání. "Před deseti dny vylezla z postele, když předtím byla čtrnáct dnů nemocná," upozornil trenér.

Podle něj se Kalinovská potřebovala především rozzávodit. "Šlo o to si na to šáhnout a získat body kvůli finále Světového poháru. I loni se rozjížděla pomaleji,"
doufá Kučera, že se Kalinovská bude zlepšovat.

Výsledky:
1. Furiová 5392 b., 2. Vorosová (obě Maď.) 5372, 3. Lewisová (Brit.) 5344, ...7. Grolichová 5192, 21. Kalionovská (obě ČR) 4988.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž