Ondřej Polívka

Ondřej Polívka | foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojaři v kvalifikaci ME nezaváhali, do finále jdou všichni

  • 0
Lipsko (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Kompletní zastoupení v ženském i mužském finále budou mít na mistrovství Evropy v Lipsku čestí moderní pětibojaři. Po čtvrtečním postupu Grolichové, Dianové a Kodedové si účast mezi nejlepší šestatřicítkou dnes vybojovali také Libor Capalini, Ondřej Polívka, David Svoboda a Michal Michalík.

Nejlépe se z českých pětibojařů dařilo Ondřeji Polívkovi, který ve své semifinálové skupině obsadil čtvrté místo, patnáctý skončil Capalini.

V druhé skupině pak skončil jedenáctý Svoboda, hned za ním Michalík. Z obou semifinále postupovalo vždy osmnáct nejlepších.

"S postupem jsem spokojen, ne už tolik s některými výkony," uvedl reprezentační kouč Jakub Kučera.

Mezery viděl především v šermu, kde se nedařilo zejména dvojnásobnému evropskému šampionovi Capalinimu.

"Trošku jsem se hledal," přiznal Capalini, který z 31 soupeřů porazil pouze čtrnáct. "Ve finále budu muset lépe číst jednotlivé boje a netlačit se příliš na soupeře," dodal.

Naopak nová kombinovaná disciplína se střelbou a během se mu podle jeho slov povedla. "To už bylo bez problémů, postup jsem si hlídal."

Kučera pochválil své svěřence hlavně za výkony v plavecké části. "Všichni šli, co měli. Ondra si zaplaval osobák, Libor podal druhý nejlepší výkon za poslední tři roky. V závěrečné disciplíně už byli všichni výborní a postup si jistili."

V sobotu je na programu finále žen, do nějž se nominovaly Lucie Grolichová, Natálie Dianová a ve své premiérové účasti na evropském šampionátu dospělých také Barbora Kodedová. "Barbora tu rozhodně není, aby jen sbírala zkušenosti. Měla by předvést co nejlepší výkon. Vždyť jde i o výsledek v soutěži družstev," dodal Kučera.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž