Mike Tyson předčasně opustil vězení

- Bývalý mistr světa v profesionálním boxu těžké váhy, Američan Mike Tyson, opustil v pondělí věznici v Rockvillu ve státu Maryland. Dvaatřicetiletý boxer mohl 'na čestné slovo' odjet domů poté, co si ze svého ročního trestu odpykal tři a půl měsíce.
Tyson byl odsouzen k ročnímu odnětí svobody začátkem února za napadení dvou účastníků srpnové autonehody v Gaithersburgu. O jeho předčasném propuštění rozhodla už v pátek příslušná soudní komise poměrem hlasů 5:1 a v pondělí vyslovil svůj souhlas i soudce v Indianě, jenž prodloužil Tysonův trest o 60 dnů, neboť vězeň porušil podmínku po vykonání trestu za znásilnění v roce 1992.
Před opuštěním věznice musel boxer podepsat plán pobytu na svobodě, neboť hodlal opustit stát Maryland a zařizovat spolu s manažerem Shelleym Finkelem záležitosti své další kariéry. "Nevidím jediný důvod, proč by Mike ještě letos nemohl nastoupit do ringu k dalšímu boxerskému zápasu," uvedl Finkel.
Z věznice zamířil Tyson, oblečený v bílém tričku, šedivých kalhotách a sandálech, k autu, v němž čekala jeho manželka Monica. Kolem novinářů přešel bez jediného slova. Za předčasné propuštění musí splnit několik podmínek včetně 200 hodin veřejně prospěšných prací během příštích dvou let. Zároveň může doma očekávat neohlášené kontroly státních úředníků a dvakrát týdně se musí podrobit analýze moči. Definitivně bude z vězení propuštěn nejdříve v září.

Bývalý mistr světa v profesionálním boxu těžké váhy, Američan Mike Tyson, opouští v doprovodu svého manažera věznici v Rockvillu ve státu Maryland

Bývalý mistr světa v profesionálním boxu těžké váhy, Američan Mike Tyson, nastupuje do auta poté, co opustil věznici v Rockvillu ve státu Maryland


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: napadení, Věznice