Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Sáblíková půjde na vládu. Před dovolenou se bude věnovat i charitě

  • 6
Světovým rekordem na tříkilometrové trati ve finále Světového poháru v Salt Lake City završila Martina Sáblíková před týdnem svoji veleúspěšnou sezonu. Než si však dopřeje plnohodnotnou dovolenou, věnuje tento týden společenským, marketingovým i mediálním aktivitám.

A tak se v úterý vydá rovněž za politiky.

„Martina dostala po vynikající sezoně pozvání na osobní setkání od zástupců Vlády České republiky, které přijala, stejně jako v minulosti, třeba po olympijských hrách,“ informoval Petr Hercík, výkonný ředitel agentury Sport Invest Marketing, který rychlobruslařku zastupuje.

„Chtějí jí tak poděkovat za perfektní reprezentaci České republiky v zahraničí. Sezona se třemi zlatými medailemi z mistrovství světa, kterou ozdobily ještě i světové rekordy, byla opravdu mimořádná a česká vlajka byla díky Martině hodně vidět.“

Dá se předpokládat, že členové vlády s ní mohou během setkání hovořit také o budoucnosti rychlobruslení v Česku a podmínkách, které by zde tento sport mohl mít.

Sáblíková absolvuje v nejbližších dnech rovněž dvě charitativní setkání. „Pokud mohu někde reálně pomoci a vidět radost lidí z našeho společného setkání, je to nejkrásnější pocit,“ vyjádřila se.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž