Plavecký trenér Pavel Pokorný

Plavecký trenér Pavel Pokorný | foto: Vilém Fischl, MF DNES

Má na časy jako v rychlých plavkách, tvrdí trenér plavkyně Pechancové

  • 0
Spolupráce plavkyně Anety Pechancové a jejího osobního kouče Pavla Pokorného trvá bez přestávky už deset let. Odborník s kořeny v oddílu trutnovské Lokomotivy připravoval vycházející hvězdičku už na druhý velký vrchol její kariéry.

"Aneta je svou povahou nedočkavá, někdy i cholerická. Očekává, že výsledky se dostaví okamžitě. Já podrážděný nebyl. Nasadil jsem tvrdý trénink. Projevil se ve větší únavě v první části sezony," míní Pokorný, "spolupracujeme dlouho a některé výrazy její nespokojenosti bereme s rezervou."

Teď bude snažení své svěřenky na znakařské i volné padesátce, polohové stovce a případně ve štafetě českého týmu sledovat Pokorný na dálku a po telefonu jí bude rádcem.

"Myslím si, že má na to, aby časy na ME ještě vylepšila. Forma na posledních závodech kulminovala. Pokaždé to bylo lepší a nárůst výkonnosti přijde ve Štětíně," říká Anetin kouč.

Ale ani před jejím prvním pátečním startem v Polsku si netroufne tvrdit, o kolik může stlačit čas v bitvě s konkurencí i chronometrem.

"Stačí jedna chybička a všechno je pryč. Nicméně by se mohla přiblížit úrovni svých osobních rekordů, které vytvořila ještě v takzvaných rychlých plavkách," věří Pokorný. Ideálně by byl spokojený s časy lepšími o tři až čtyři desetiny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž