Lyžař Bauer v orientačním běhu uspěl

  • 6
Rynoltice - Všech 57 soupeřů za sebou nechal lyžař Lukáš Bauer na pětidenní soutěži v orientačním běhu Bohemia 2005. Soutěžilo se minulý týden od středy do neděle v Lužických horách v okolí Rynoltic na Liberecku a český olympionik vyhrál jednu z kategorií. Elitní závod vyhráli Jan Procházka a Jana Panchártková.

Celkem bylo klasifikováno 1998 závodníků z 26 zemí, kteří soutěžili v 54 různých kategoriích.

Mezi 120 kontrolami běhal společně s Lukášem Bauerem i jeho lyžařský reprezentační kolega Milan Šperl. Ten však byl v třetí etapě diskvalifikován, protože v mokru rozmočil popisy kontrol a nemohl je přečíst. Čipem si pak Šperl označil kontrolu 83, zatímco měl najít osmaosmdesátku.

Bauer se podobným problémům vyhnul a kategorii H21C v konkurenci 58 závodníků vyhrál. "Potvrdil jsem si, že běžeckou formu mám výbornou," pochvaloval si v cíli. "S trenérem jsme měli naplánováno, že jednotlivé etapy budu běhat kolem šedesáti minut, ale já to zvládal většinou rychleji."

Závody pojal běžec na lyžích jako součást přípravy na zimní sezonu. "Byl to skvělý trénink, v lese čas mnohem rychleji uteče," konstatovaL Bauer. "Kromě závodů jsem chodil každé ráno na čtyřicet minut běhat a posilovat, čtyřikrát jsem navíc vyrazil na devadesátiminutový výběh i odpoledne."

Společně s Bauerem pětidenní závod absolvovala i jeho manželka Kateřina, která v ženské kategorii a skončila celkově jedenáctá. "A ještě stihla se synem Matyášem proběhnout minizávod pro děti," dodává Bauer.

Výsledky
Muži - kategorie Elita:
1. Procházka (SK Praga), 2. Baier (Turnov), 3. Itävuo (Fin.),
kategorie H 21 C: 1. Bauer, 2. Leštínský (oba ČR), 3. Gombkoto (SR).
Ženy - Elita: 1. Panchártková (OK99 Hradec Králové), 2. Baldrianová (USK Praha), 3. Semaková (Ukr.).

Lukáš Bauer při pětidenním závodě v orientačním běhu


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž