Tomáš Verner - Česká krasobruslař Tomáš Verner při závodě Grand Prix v Pekingu. | foto: Reuters

Krasobruslaři Vernerovi úvod Grand Prix v Číně nesedl, zatím je čtvrtý

  • 1
Do Pekingu odjížděl v roli žhavého kandidáta na prvenství, úlohu favorita však český krasobruslař Tomáš Verner při svém úvodním startu v sezoně v závodu Grand Prix zatím neplní. Po krátkém programu je čtvrtý.

Úřadující mistr Evropy má na kontě 65,55 bodu, za svým osobním maximem tak zaostal o čtrnáct bodů a před sobotními volnými jízdami ztrácí na vedoucího Američana Jeremyho Abbotta jedenáct a půl bodu.

Jedenáctý muž březnového mistrovství světa se do čela průběžného pořadí dostal díky osobnímu rekordu v krátkém programu, za který dostal od rozhodčích 77,05 bodu.

Verner si pro tuto sezonu nechal krátký program z loňska, ale místo kombinace trojitého flipu s trojitým toeloopem chce na úvod zařazovat čtverný toeloop s trojitým. V Číně mu však pokus o čtverný skok nevyšel, zbyl z něj pouze dvojitý.

Kombinaci pak zachraňoval zařazením dvojitého toeloopu po lutzu, ale ve známce za technickou hodnotu jízdy zůstal daleko za nejlepšími.

V soutěži sportovních dvojic podle očekávání na stupních vítězů převažovali domácí krasobruslaři. Vyhráli úřadující vicemistři světa Tan Čang a Chao Čang, třetí skončili světoví šampioni z roku 2006 Čching Pchang a Ťian Tchung. Mezi ně se dokázali vklínit Ukrajinci Taťjana Volosožarová a Stanislav Morozov.

Výsledky

Muži - krátký program: 1. Abbott (USA) 77,05, 2. Chipeur (Kan.) 72,70, 3. Carriere (USA) 72,00, 4. Verner (ČR) 65,55.


Sportovní dvojice: 1. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 182,22, 2. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 175,05, 3. Čching Pchang, Ťian Tchung (Čína) 171,86.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž