Kraj: Soupeř měl tvrdou hlavu

Praha - Boxer Rudolf Kraj měl před úterním galavečerem v Sazka Areně jasný plán. "Chtěl bych boxovat déle než čtyřicet vteřin, ať si to lidi trochu užijí," říkal s úsměvem rodák z Mělníka. A jeho zápas s bývalým thaiboxerem Jindřichem Velecký si příznivci opravdu vychutnali. Kraj sice vyhrál, ale duel se protáhl na celých deset kol.

"Zápas jsem chtěl ukončit co nejrychleji. Ale Jindra měl pěkně tvrdou hlavou," usmál se Kraj, který výhrou získal titul mezinárodního mistra České republiky.

Poprvé jste v profiringu nezvítězil K.O., ale "jen" na body. Kdy jste si začal byl jistý, že utkání vyhrajete?
Tak od šestého kola, to jsem začal být na koni. Přišlo mi, že soupeř od této chvíle odpadával.

Vy jste neměl problém s fyzičkou? Na celých deset kol jste boxoval poprvé v životě.
Byl to skok. Vždyť předchozích šest utkání trvalo dohromady tři a půl kola. S tak dlouhým zápasem jsem neměl žádnou zkušenost, takže jsem pořádně nevěděl, jak si rozložit síly. Byl jsem dnes jako prvnička (úsměv).

Velecký je bývalý thaiboxer. Byla to pro vás výhoda?
Oni jsou známí tím, že box od začátku hodně zanedbávají a soustředí se spíš na kopy. V tomto směru jsem na tom byl lépe, ale přesto byl dnešní zápas hrozně těžký. Jindra je tvrdý bojovník a má velké srdce. Rozhodně obojí potvrdil.

Nepřekvapilo vás, že většina fanoušků fandila Veleckému a ne vám?
To je sport. Nijak mě to netrápí. Naopak jsem rád, že vůbec přišli a vytvořili výbornou atmosféru. Za tu jim musím poděkovat.

Jaké jsou teď vaše plány, čeká vás v blízké době nějaké další utkání?
Teď mě čeká hlavně dovolená, potřebuju si oddechnout. 12. června pak pojedu na soustředění do Stuttgartu. A příští zápas mám naštěstí až na konci července.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, Rudolf Kraj, Sazka