Korbel byl skvělý. Má čtvrtý titul

Würzburg - Petr Korbel získal v německé lize stolního tenisu svůj čtvrtý titul. V minulých letech se třikrát radoval s Grenzau a tentokrát dovedl z pozice prvního hráče týmu k premiérové výhře v lize celek Müller Würzburg. "Tenhle titul je asi z těch čtyř nejvíc překvapivý," řekl Korbel.

Ve finále Würzburg hrál s TTC Frickenhausenem. První zápas skončil nerozhodně 5:5 a odvetu vyhrál Würzburg 6:2 za podpory 2500 fanoušků.

Korbel v sérii neprohrál ani jeden zápas.

Do Würzburgu přišel před sezonou a družstvu pomohl poprvé do vyřazovací části. "Soutěž byla vyrovnaná a třeba vítěz Ligy mistrů Gönnern se do play off nedostal," řekl Korbel.

V semifinále Würzburg, za který s Korbelem hráli Čchu-jen Leung z Hongkongu, Bělorus Jevgenij Ščetinin, čínský rodák Čen Feng hrající za Bulharsko, vyřadil Ochsenhausen. Frickenhausen nečekaně porazil vítěze základní části ligy Düsseldorf.

Po vítězství propukly ve Würzburgu oslavy. Družstvo jelo za doprovodu policejní eskorty v kabrioletech městem a Korbel seděl jako jednička hned v prvním voze. "Tohle jsem zažil poprvé. Jelo s námi asi čtyřicet aut a bylo to perfektní," řekl Korbel.

Průvod skončil v místním pivovaru, který je hlavním sponzorem družstva. "A pivo teklo proudem, jak jinak," dodal úspěšný reprezentant.

Titul Würzburgu přinesl i velký problém. Navzdory triumfu v bundeslize nemůže hrát šestnáctičlennou Ligu mistrů. "Už tam jsou čtyři německé týmy a nechtějí více. Máme z toho divný pocit a budeme o tom jednat, asi i soudní cestou," řekl Korbel. Podle pravidel evropské federace nemusí v Lize mistrů hrát vítěz národní soutěže.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž