Petr Senft z Mostu se snaží dostat od mantinelu v utkání s Plzní

Petr Senft z Mostu se snaží dostat od mantinelu v utkání s Plzní | foto: MIlan Podpera, iDNES.cz

Kluci se smáli, že jsem sváteční střelec, říká hokejbalista Senft, jenž skolil Plzeň

  • 0
Soutěž hokejbalových mistrů světa se roztočila do rozhodující poloviny. Hned první jarní kolo nabídlo střet dvou velkých favoritů na titul: Most narazil na Plzeň. Oba celky přes zimu kvalitně potrénovaly, protože se připravují na rozdíl od konkurence ve speciálních hokejbalových halách. Domácího prostředí využili Severočeši, kteří porazili oslabenou Plzeň 3:0.

Post: obránce. Bonus: dva vstřelené góly.

Trenér mosteckého Penta Oldřich Obrtlík vysílá Petra Senfta na hřiště především s defenzivními úkoly. Pokud čtyřiatřicetiletý zadák přidá nějaký kanadský bod, je to příjemný nadstandard. A když k tomu rozhodne duel s vedoucím celkem extraligy, je to totální nadstavba.

Výjimečnost počinu defenzivního štítu v 16. kole hokejbalové extraligy dokládají osobní statistiky. Petr Senft za posledních pět v nejvyšší soutěži nasbíral ve 103 zápasech jediný gól a jedenáct asistencí.

Proti Škodě však rozvlnil síť za plzeňským brankářem Tomášem Semerou hned dvakrát a byl strůjcem vítězství domácích. Pro Západočechy to byla navíc první porážka v letošní sezoně.

"Kluci si ze mě v kabině dělali srandu, že jsem sváteční střelec. Ale za góly do kasy nic dávat nebudu. První trefa v sezoně se u nás nepočítá, hattrick to nebyl a první gól v extralize jsem vstřelil už dříve," popisuje obránce s číslem 17.

Oba přesné zásahy byly téměř totožné. Navíc padly i do stejné brány. "Před prvním gólem byla skrumáž před bránou. Radek Procházka mi míček přiťukl mezi kruhy a já vystřelil k tyči. Brankář na střelu nedosáhl. Druhý gól byl podobný. Sláva Švancar vyhrál buly a já opět střílel na vrcholu kruhů."

Především druhá branka byla pro hosty těžkým soustem. Most vedl po první třetině 1:0, ale v prostřední části Plzeň obrázek hry vyrovnala a měla šance na srovnání stavu. Bodové dělení viselo ve vzduchu, jenže Petr Senft Plzeňanům přitížil hned v první minutě třetí patnáctiminutovky. V 38. minutě pak pečetil Aleš Kypet na konečných 3:0.

Severočeši tak získali cenný skalp lídra a hostům oplatili podzimní porážku. "Myslím si, že výsledek směrem k play-off nemá příliš velký význam," míní Senft. "Plzeň přijela hodně oslabená. Na některých hráčích bylo hlavně zpočátku vidět, že se rozkoukávají. Kdyby přijeli v kompletní sestavě, zápas by se asi vyvíjel trochu jinak."

Petr Senft splnil své úkoly na všech frontách. Ofenzivní apetit podtrhl tradičním defenzivním příspěvkem. "Nejvíce jsme si museli hlídat plzeňské přesilovky a jejich střelce Martina Kadaněho, který pálí z každé příležitosti. Nebezpečný byl samozřejmě i Ondřej Kejř, ale podařilo se nám všechny útoky ubránit a střely pochytal brankář Brém."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž