Kjus marodí a obhajoba se rozplývá

- Do konce ledna se na sjezdovkách Světového poháru neobjeví Lasse Kjus z Norska. Pětinásobného medailistu z loňského mistrovství světa ve Vailu skolila v prosinci silná chřipka a už teď je prakticky bez šance na obhájení vítězství ve Světovém poháru. Po nevydařeném úvodu je devatenáctý. "Od závodů v Madonně di Campiglio v polovině prosince netrénuji a v současnosti se cítím, jako bych měl neskutečně staré tělo," ostěžoval si devětadvacetiletý Kjus.

Tři horolezci zahynuli v Mexiku
Po týdnu pohřešování byla nalezena těla tří ruských horolezců, kteří zyhnuli při pokusu o zdolání nejvyšší hory Mexika, 5700 metrů vysoký Pico de Orizaba. Mrtvé horolezce objevila v neděli helikoptéra ve strži na severovýchodní straně hory a v pondělí se podařilo jejich zcela zmrzlá těla vyzvednout. Podle televizního zpravodajství nepřežili devětadvacetiletý Vladimir Smirnoff, dvaačtyřicetiletý Ilja Crafic a třiadvacetiletá Irina Lilibovová pád do hloubky 450 metrů. Jeden z horolezců se zřítil a stáhl s sebou i zbylé dva členy výpravy.

Hráči podpořili prezidenta klubu
Fotbalisté Atlétika Madrid se postavili za prezidenta klubu Jesuse Gila, jemuž vládní antikorupční komise 22. prosince zakázala do konce března řídit klub. Známý podnikatel a příležitostný politik je obviněn z různých trestných činů včetně zpronevěry peněz z konta madridského klubu. "Atlético Madrid je jednotná rodina a my podporujeme prezidenta Gila a jeho rodinu," prohlásil za fotbalisty, mezi nimiž je i český záložník Radek Bejbl, na tiskové konferenci kapitán týmu Toni Muňoz. Fotbalisté upozorňují rovněž na to, že bez vedení nemůže takový kolos dost dobře fungovat, což španělská média komentují jízlivými poznámkami, že za vším stojí strach o ne zrovna nízké platy. Atlétiku se v letošní sezóně nedaří, momentálně je ve španělské lize až na patnáctý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž