Diskuze

Výzkum, jehož výsledky nepřekvapily. Jágr je u Čechů sportovec číslo 1

To, že je Jaromír Jágr pro Čechy sportovní modla, nepřekvapí. Že ale v porovnání s ostatními až taková, už ano. Téměř každý druhý Čech, který odpovídal na otázku, kdo je jeho nejoblíbenější tuzemský sportovec, totiž vyřkl jméno 43letého hokejisty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

T39o36m91á63š 61M32o28t78l

6. 12. 2015 17:19

1) Jarda je borecR^. Talent i dříč i poctivec. Je tam láska ke sportu, jinak by byl už ve sportovním důchodu. Tak trochu obdoba Navrátilové nebo Connorse. Bývali nejlepší a i jako veteráni byli/jsou stále dlouhodobě skvělými sportovci a mistry svého sportu. Je to dnes už prostě mezigenerační záležitost. začínal za komoušů, vyhrál vše, Nagano 1998 by bez něj nebylo, vyhrával opakovaně individuální trofeje v NHL. Voráček byl loni lepší, ale lidi vidí při vyslovení "Jágr" prostě tyto věci. Navíc se např. na rozdíl od Pavla Nedvěda angažuje i našem hokeji, pere se s tím (i když by nemusel), vrací mu to nějakou formou a lidé co někdy sportovali to prostě oceňují. A zůstal normální, odolává zlatokopkám ;-D a zavedl módu zlomených malíčků a měl z toho ještě velkou legraci...R^ Facebook nefacebook nemá na to vliv. A Jarda nezblbl, je prostě normální člověk. Celebrita a Jágr = opravdový význam toho slova.

2) Jardovi naštěstí nekonkurují Češi jako Roger Federer, Michael Jordan, Lionel Messi, Usain Bolt, Michael Phelps, Pelé, Indurain, Owens, Senna, Tomba...

3) Možná má i Jarda štěstí, že fotbalisty Pavel Nedvěd nedovedl k titulu ME a MS, to by jeho postavení asi ohrozilo u veřejnosti...(ale nestalo se)

4) Až Plíšková/Kvitová/Šafářová dokážou to co Navrátilová/Grafová/Serena tak i ostatní sportovkyně u nás budou mít smůlu na "popularitu a atraktivitu" svých sportů v dnešní době, přestože jsou skvělé ve svých sportech (Hejnová, Sáblíková, Soukalová atp.). Záhrobská není Tomba v sukních. Skoky a sdruženáři není fotbal a hokej. Badminton i stolní tenis je ve stínu úspěšného a tradičního celosvětově in tenisu.

5) Je jasné, že sportovní hvězdy minulosti nejsou dnes na očích, zapomnělo se na ně nebo

4 0
možnosti
TM

T12o70m81á67š 62M27o69t29l

6. 12. 2015 17:20

nebo už bohužel nežijí... Masopust, Bican, Zátopek, Čáslavská, Lendl, Navrátilová, Drobný, Kodeš, Hlinka, Neumanová, Valenta, Dvořák, Změlík... hodně mladých lidí je i nepamatuje a nikdy nevidělo rozdávat sportovní radost a euforii.R^

6) Čech není útočník, jen brankář, MS nám bohužel nevychytal jak Dominátor Nagano a Rosický prostě není Messi, Šebrle ani Dvořák nebyli Boltem.

7) Je rozdíl sledovanost a popularita sportů. Možná Češi podle toho průzkumu více sledují hokej než fotbal, ale fotbal bude stále populárnější a sport č.1 u nás. Zajděte se podívat do měst pod 20 tisíc obyvatel na situaci kolem sportů v nich. Hokejová aréna ani většinou nestojí, fotbal všude i na dědině často bude, tenisové kurty jsou často též, na rozdíl od atletického stadiónu. Jiné kolektivní sporty (volejbal, házená) úpadek oproti minulosti, možná ještě basket a na školách florbal. Závodní Plavání v těch městech též většinou upadá. Běh je populární v Praze a velkých městech, v malých to tak žhavé nebude. Zeptejte se bývalých dobrých sportovců v těch menších městech na tu situaci - dnes a před 15-20-30 lety - ti mají přehled a vědí své...

5 0
možnosti
MS

Jo, Pavlásek je ve SD u Čechů taky nejoblíbenější;-D

A Sportovec roku JJ?8-o Něco to vypovídá o dotyčných...

1 1
možnosti
JL

Jágr, Sáblíková, Čech? Já bych řekl jedno jediné jméno - Jan Železný. Ale nikdo se mě na to neptal. P.S.: - a to si těch tří jmenovaných dost vážím.

1 0
možnosti
JE

Doprý tip, ale takových je opravdu hodně. Jarmila Kratochvílová. Dodnes platný WR a ani se k němu letos nikdo nepřiblížil.

0 1
možnosti
PK

P17a14v67e25l 87K70r48ů93t96a

6. 12. 2015 15:23

Jágr by patřil mezi dobré české sportovce patřil, pokud by už alespoň 2 roky hrál za Kladno.

Dobrý sportovec se pozná i podle toho, že platí své dluhy.

0 11
možnosti
LH

V96a56š39e78k 30Ř35í89h24a

6. 12. 2015 14:29

Všechny tyhle ankety jsou naprostým mrháním peněz. Protože jen blb může statisticky vyhodnocovat podobné nesmysly jako je historická popularita sportovce. To je jako by někdo takto porovnával Herce. Vše bude vždy skresleno podle momentální obsazenosti v časopisech. A podle dané generace odpovídajících. Ostatně počkejme za 15-20 let kdo bude nejpopulárnějším sportovcem nebo dokonce " modlou".

2 0
možnosti
LK

L16a51c88o 80K28o85t42l58a34r

6. 12. 2015 13:56

Jágr měl ale štěstí, že nenominovali do té ankety Pavláska, jinak by byl druhý.

4 1
možnosti
OV

Kdyby se dělala světová anketa podle počtu titulů mistra světa, tak jsou vítězové jenom dva. Jeden se jmenuje Jan a druhý Jindřich. Oba pochází z osvětlené zatáčky před Vídní. 20 titulů mistra světa asi nikdo jiný nemá. Stejně tak vyhrát mistra republiky 25 xR^

2 1
možnosti
PH

P37e82t42r 35H72o64m95o14l25a

6. 12. 2015 13:03

mají,ale né ve sportech, kde můžou získat maximálně jednu medaili ročně

0 0
možnosti
JB

J37a46n 57B13l44a10n13a

6. 12. 2015 12:55

To je jednoduchý - Jágr je jen jeden

0 0
možnosti
PH

P40e45t48r 81H44l76i71n24k94a

6. 12. 2015 12:32

Hokej je u nás neuvěřitelným způsobem přeceňovaný. Nicméně Jágr je skutečná legenda R^

4 1
možnosti
DR

Lední hokej patří mezi čtyři největší sporty v severní Americe. A je druhým nejpopulárnějším sportovním odvětvím v nejrozlehlejším státě na světě. 

Můžete mi tedy povědět, co máte na mysli tím přeceňováním?

0 3
možnosti
JE

Malinko se obávám, aby dnešní sport nebyl historicky to nejvíc co máme šanci vidět a zmiňovaných za 50 let nebylo jen historii  Nějak se nám vytratilo ze sportu to hlavní. A jestli obchod utáhne i v budoucnu sport jako marketingový či výzkumný nástroj ukáže až budoucnost.

Samozřejmě je škoda, že se prosazujeme spíše v těch minoritnějších sportech. Hokej je relativně populární, ale mezi sportovními hrami opravdu hraje až druhé housle. A nám vedle hokeje vzniká další trošku prazvláštní fenomén - florbal, který odčerpá spoustu dětí, kteří vy měli třeba šanci v těch opravdu populárních. Ostatní jako kolová, rychlobruslení je pro nás sice důležité, ale zas tolik muziky s tím ve světě nenaděláme.

Zajímavé by byly výsledky obdobné ankety např. v rámci EU. Tam by asi opravdu Nedvěd měl navrch, Lendl, Kodeš, Navrátilová ... Jágr by asi nepropadl, ale Sáblíkovou by neznal vyjma Holandska prakticky nikdo. Více šancí by asi měli zástupci kolektivních sportů, kteří jsou nyní aktivní Čech, Hašek, Jícha, Satoranský a podobně.  Ty by aktuálně někdo znal. Obdobná anketa na severoamerickém kontinentu by zase dopadla jinak. Tam by rychlobruslení neznali ani jako sport (nadsázka, vím, že mají OH vítěze ).  Koho by asi označili v Africe ? Možná Nedvěda. 

Co tím chci naznačit ? Že sport mimo jiného, když je takto financován státem, bohužel i bohudík, tak by měl přinášet nějaký výsledek v podobě jakoby reklamy ve světě. U nás doma toho moc nepřinese. Asi si nepůjdu koupit Huawei jen proto, že na plakátech ho ukazuje hokejista se snowboarďačkou. 

Tenis  díky lidem jako je prezident svazu skoro nesleduji..Že v anketě nejsou skoro zastoupeni mi však rozum nebere. Ivan Lendl byl pro mě ve své době to co JJ pro stávající generaci. Martina Navrátilová ... měli jsme tu lepší ženskou sportovkyni ? Vím věc názoru. Co Drobný ? Ale chtějte po dnešních 20 - 30 letých, aby tato jména znali, zvláště když ani prezident domácí tenisové federace si jich neumí vážit.    

Trošku jsem to semlela, ale kdo chc

1 1
možnosti
JE

Trošku jsme to semlela, ale kdo chce si v mém soukromém názoru třeba něco najde.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenis

Kaderka z krunýře nevyleze. Velké kluby mlčí, hráči zklamali, říká kritik

2. května 2024

Premium Policisté v rozsáhlém spise uvádějí, že když Ivo Kaderka začal tušit, že se na něj vyšetřovatelé...

Ostatní sporty

Šermíři Rubeš a Balcar doplní na Grand Prix v Cali obhájce Berana

4. května 2024  12:08

Na Grand Prix v šermu kordem v Cali, kde obhajuje loňské historické prvenství Jiří Beran, se do...

Hokej

Kdo setřese mindrák? Bitva v Bostonu ovlivní hokej, taky Pastrňákův odkaz

4. května 2024

Premium V zámoří se schyluje k velkolepé srážce klasických klubů NHL, kterým se v poslední době příliš...

Golf

Počasí rozhodlo, golfisté včetně čtvrtého Brixiho přišli v Číně o sobotní 3. kolo

4. května 2024  10:52,  aktualizováno  11:48

Golfisty včetně českého profesionála Gordana Brixiho v sobotu na turnaji evropské série DP World...

Fotbal

Liga je naše! Nebo ne? Sejkův tým dvakrát slavil postup, pokaždé předčasně

4. května 2024  11:26,  aktualizováno  11:42

Působí to jako scéna z komediálního skeče. Fotbalisté nizozemské Rody, mezi kterými figuruje také...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....