Kanoista Doktor střídá Afriku a hory

  • 1
Praha - Snad ještě víc na cestách než v plné sezoně je v zimě kanoista Martin Doktor. Střídá teplo a zimu. Listopad strávil dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty v jihoafrické Pretorii, minulý víkend se vrátil z tradičního lyžování ve Svatém Mořici a v polovině února se vydá téměř na měsíc zpět do vysokohorského prostředí v jižní Africe. Doma strávil jen prosinec.

"V listopadu jsem toho na vodě natrénoval dost," vrátil se k prvnímu pobytu v JAR, kam se vydal především kvůli špatným tréninkovým podmínkám v České republice, kde nejen kanoistům zkomplikovaly život srpnové povodně. Poslední měsíc v roce se připravoval v Sezemicích a Račicích.

"Spíš jsem sbíral fyzičku v posilovně, běhal a jezdil na kole," řekl Doktor, který se jezdí do Afriky připravovat už osm let. „Už tam mám i svoje golfové hole. Přeci je pořád nebudu tahat sem a tam," vysvětluje.

Začátkem roku strávil čtrnáct dní na horách ve Svatém Mořici s rodinou. Sjezdovky si nebral. "Nechtěl jsem riskovat zranění," vysvětlil. "Najezdil jsem tam asi šest set kilometrů na běžkách a neměl jsem jediný pád,“ chlubí se.

Doktor má sezonu přesně naplánovanou. "Jen zvažujeme, že Světový pohár v Brazílii vynecháme, protože tam podle našich zpráv nikdo ze špičky nebude," řekl několikanásobný vítěz Světového poháru. Důležité pro něj budou zejména nominační závody a zářijové mistrovství světa v Gainesvillu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž