ilustrační snímek, Věra Zemanová je vpravo | foto: ČTK

ilustrační snímek, Věra Zemanová je vpravo | foto: ČTK | foto: ČTK

Judisté v Budapešti neuspěli, po výhře slavili jen Zachová, Svoboda a Pulkrábek

  • 0
Čeští judisté se neprosadili na turnaji série Grand Slam v Budapešti. Ze sedmičlenné výpravy si alespoň po jedné výhře připsali David Pulkrábek (do 60 kg), Jan Svoboda (do 81 kg) a Renata Zachová (do 63 kg).

Nikdo z nich ale v dalších zápasech neuspěl a neprobojoval se ani do oprav, předloňskou juniorskou mistryni Evropy Zachovou zastavila úřadující seniorská kontinentální šampionka Gemma Howellová z Británie.

Hned první zápasy na tatami v maďarské metropoli prohráli Daniel Pochop (do 73 kg), David Klammert (do 90 kg), Věra Zemanová (do 57 kg), která narazila na olympijskou šampionku z Ria de Janeiro Rafaelu Silvaovou z Brazílie, i Markéta Paulusová (nad 78 kg).

Vítězstvím se na mezinárodní scénu vrátil francouzský fenomén Teddy Riner, který v nejtěžší váhové kategorii bez problémů zdolal všechny čtyři soupeře. Držitel rekordních deseti titulů z mistrovství světa se vyjma domácí klubové soutěže naposledy pral na loňských OH v Tokiu, kde na něj při triumfu Lukáše Krpálka zbyl jen bronz. Třiatřicetiletý Riner by rád získal třetí olympijské zlato na domácích hrách v Paříži za dva roky.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž