Český judista Jaromír Musil (vlevo) v souboji se Slovákem Matúšem Milichovským...

Český judista Jaromír Musil (vlevo) v souboji se Slovákem Matúšem Milichovským na mistrovství Evropy v Kazani. | foto: ČTK

Musil má nejlepší český výsledek, ale litoval: Dobře mi tak, přečůral mě

  • 0
Kazaň (Od našeho zpravodaje) - Přestože se zasloužil o dosavadní nejlepší český výsledek na judistickém mistrovství Evropy 2016, se sedmým místem spokojený nebyl. Jaromír Musil cítil, že tentokrát mohl být ještě výš. „Je to minimum, které jsem splnil,“ hodnotil.

Vyrovnal jste svůj nejlepší výsledek z roku 2011. Jak tedy sedmé místo hodnotíte?
Prohrané zápasy mě mrzí. Proti švédskému soupeři Pacekovi to bylo vyhrané, ale udělal jsem chybu. V dalším zápase jsem šel proti Duminicaovi, který mi nesedí a trošku mě přečůral. Dobře mi tak, ale porazit se dal. Myslím, že tady na mistrovství byly ostřejší kousky. Všichni soupeři, na které jsem narazil, byli k poražení.

Další šance

České judo se může o olympiádu pokusit ještě v sobotu. Na řadu přijdou David Klammert (do 90 kilogramů), Michal Horák (nad 100 kilogramů) a hlavně Lukáš Krpálek (do 100 kilogramů), jenž bude obhajovat stříbro z loňského roku. V předchozích dnech měl problém s ramenem, ale už potvrdil, že se v Kazani prát bude. Přidá další medaili z velké akce?

Takže jste spokojený, nebo naštvaný?
Sedmé místo je pěkné. Před týdnem jsem si říkal, že tohle umístění by bylo krásné. Ale když jsem to dneska viděl, tak mě to mrzí. Nakonec je sedmé místo minimum, které jsem splnil.

Oba zápasy jste vyhrál na chvat o-uči-gari, kdy svou nohu zaháknete zevnitř za nohu soupeře a hodíte ho směrem dozadu na záda. Zaměřil jste se na tento chvat v tréninku?
To ani ne. V poslední době jsme měli hodně přípravných kempů a já už byl unavený z té maximální koncentrace na každý tréninkový zápas. Takže jsem si hrál a zkoušel, třeba právě i o-uči-gari, a takhle to dopadlo.

Neuškodilo vám, že se s Duminicou znáte právě z přípravných kempů? Nemohl vědět, jak na vás vyzrát?
V tomhle jsem na sebe možná trošku přísný, ale hrálo to do karet spíš mně než jemu. On je ve světovém žebříčku o dvacet míst výš než já. Kdybych ho vůbec neznal, tak bych s ním takhle nešel a upadl bych dřív. Přímo v zápase se projevilo, že se známe. Bylo to hodně taktické a asi ne moc hezké. Ale to je mi fuk, prostě jsem chtěl vyhrát. Bohužel se to nepovedlo.

Do olympijské kvalifikace jste si připsal 64 bodů, ale pořád jste mimo postupové příčky. Už to vzdáváte?
Kdepak, vzdávat nic nemůžu. Ale i kdybych s olympiádou nepočítal, tak bych na mistrovství Evropy stejně nechal duši. Spíš jsem vypustil počítání bodů. To mě mučilo a byl jsem z toho nešťastný. Teď si judo víc užívám.

Je aktuální forma příslibem do budoucna? Jste na správné cestě?
V poslední době jsem zlepšil kvalitu tréninku. Nakonec možná trénuju trochu míň, ale když jsem odpočinutý, tak zvládnu i tři fáze za den. Jindy jdu zase třeba jen na večerní trénink. Víc dám na aktuální pocit a víc do toho mluví trenér Zdeněk Kasík, kterého bezvýhradně poslouchám.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž