Hrdinka nečekaně vyhrál libereckou rallye

L i b e r e c - Nečekaným vítězem druhého podniku mistrovství České republiky v automobilových soutěží, osmého ročníku liberecké Paramo Rallye, se stal úřadující domácí i evropský šampión v autokrosu Tomáš Hrdinka. Pětatřicetiletý jedzec dokázal se svým subaru WRC porazit ve své druhé rallye, které se zúčastnil, kompletní domácí špičku. Za Hrdinkou dojel na druhém místě s 'dvojkolkou' peugeot Jindřich Štolfa a až třetí místo obsadil vítěz prvního závodu MČR Milan Dolák s toyotou.
Hrdinkovi k velkému triumfu dopomohla i chyba Romana Kresty, jenž jel opět s octavii WRC. Talentovaný jezdec totiž až do deváté rychlostní zkoušky vedl, když šest "erzet" vyhrál, ale poté neudržel vůz na trati, urazil kolo a musel odstoupit. Hrdinka se tak posunul do vedení, které již nepustil.

Úřadující český mistr Ladislav Křeček dojel s odstupem více než dvou minut pátý, ale již tradičně si ztěžoval na zdravotní problémy - v Liberci jej limitovala oteklá noha. Stoprocentně fit nebyl ani Karel Trojan, přesto se zánětem spojivek dojel čtvrtý. Na start se postavili i oba bývalí tovární jezdci mladoboleslavského Škoda Motorsportu Emil Triner a Pavel Sibera. Zatímco Triner stejně jako na Šumavě odstoupil pro závadu, Sibera při své letošní premiéře skončil sedmý. Šestidílný seriál mistrovství ČR bude pokračovat 12. a 13. května v Českém Krumlově.

Neoficiální výsledky:
1. Hrdinka, Jirátko (Subaru Impreza WRC) 1:38,03, 2. Štolfa, Fanta (Peugeot 206 KC) -1:11,02, 3. Dolák, Palivec (Toyota Corolla WRC) -1:18,01, 4. Trojan ml., Vodička (Toyota Celica) - 2:07,0, 5. Křeček, Krečman -2:16,0, 6. Trajbold, Trajboldová (oba
Ford Escort) -2:27,9.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž