Kladenský hokejbalista Michal Trčka (vpravo) nastřílel Karviné hattrick

Kladenský hokejbalista Michal Trčka (vpravo) nastřílel Karviné hattrick | foto: iDNES.cz

Hokejbaloví mistři hledají touhu po vítězství. Našli ji v Karviné?

  • 0
Kladno odvrátilo ve čtvrtém čtvrtfinálovém zápase postupový mečbol Karviné. Svěřenci Drahomíra Kadlece přesunuli sérii za stavu 2:2 zpět do středních Čech. Vyhráno ale stále nemají. Středočechy stejně jako soupeře dělí od postupu do semifinále play-off nejvyšší soutěže jedno vítězství.

Úřadující extraligoví mistři, na soupisce navíc šest mistrů světa. To je řádný hráčský arzenál. Z Kladna sálá síla. Jenže ze jmen na papíře jde větší strach než z výkonů na hřišti. Energetici se ve vyřazovací části trápí proti outsiderovi.

"Poslední tři sezony byly hrozně dlouhé. Dvakrát za sebou jsme byli ve finále, loni bylo navíc mistrovství světa. Hrajeme do poloviny června a v srpnu začínáme znovu. Projevuje se na nás psychická únava. Chybí nám herní hlad, ale čtvrtý zápas v Karviné byl dobrý. Snad to pro nás bude odrazový můstek," věří mistr světa Michal Trčka.

Intevo dokázalo už dvakrát favorita překvapit. Sedmému týmu základní části patřilo první a třetí střetnutí (4:2, 6:2). "V prvním zápase jsme soupeři podcenili, nechali si vnutit jeho styl, a to se nám vymstilo. Ve třetím jsme tlačili, ale nemohli dát góly. Naopak domácím padlo do brány snad všechno," vypočítává důvody dvou nezdarů třicetiletý forvard.

Loni Kladno kvapíkem letělo za titulem. Letos vede k obhajobě klikatá cesta. "Nešlapeme na plné obrátky. Minulý rok jsme dobře zahájilo jaro. Vítězství nad Mostem nás nakoplo. Letos nepodáváme ideální výkony a na týmu trochu leží deka. Cítíme, že to není úplně ono," přiznává Trčka.

Kandidát na zlato se ocitl pod tlakem. Za stavu 2:1 pro Karvinou ve čtvrtém duelu musel vyhrát. "Trenér přeházel sestavu, my si situaci vyříkali mezi sebou a v neděli nastoupili s větším odhodláním. Utkání rozhodla pasáž mezi naším prvním a druhým gólem, kdy jsme ubránili sedm minut v oslabení a na začátku druhé třetiny navíc přidali třetí gól. To soupeře zlomilo."

Michal Trčka nasázel za pět let v kladenském dresu přes 80 branek. To dělá průměr téměř gól na zápas. Hattrick v play-off mu ve střelecké vizitce chyběl.

Na severu Moravy metu pokořil. Na vítězství 7:1 se podílel třemi brankami a jednou asistencí. "Všechny góly padly z prostoru před bránou. První byl z druhé dorážky, u druhého jsem využil přesné nahrávky od zadního mantinelu a třetí byla zase dorážka."

V rozhodujícím střetnutí mohou Středočeši těžit ze dvou výhod: z domácí arény a z absence fantoma karvinského brankoviště Lukáše Heczka, který se vrací na play-off národní ligy do Třince.

"Chytal fantasticky. Určitě to byl faktor, který se výrazně podepsal pod výhry Karviné. Pátý zápas bude ale hlavně o nás. Máme kvalitnější tým než soupeř. Musíme co nejméně faulovat. Vyloučení stojí hodně sil a přesilovky jsou hlavní zbraní Karviné," nabádá Trčka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž