Momentka z utkání Plzeň - Ústí nad Labem.

Momentka z utkání Plzeň - Ústí nad Labem. | foto: Petr Eret, MAFRA

Hokejbalisté Plzně vydřeli druhý bod, rozhodne se v Ústí

  • 0
Po sobotní porážce 2:4 byli hokejbalisté Plzně na pokraji vyřazení ze čtvrtfinále play-off. Nedělní čtvrtý souboj série proti ústecké Elbě ale v domácí hale zvládli. Po vítězství 3:2 srovnali stav zápasů na 2:2, o postupu tak rozhodne zítřejší páté utkání, které se hraje v Ústí nad Labem od 17.30 hodin.

„Snažili jsme se hráče po sobotní porážce namotivovat, vyříkali si chyby. Bylo důležité, že jsme se ve čtvrtém utkání dostali do vedení. Ve druhé třetině jsme soupeře nechali poměrně snadno vyrovnat, ale pak jsme to naštěstí zlomili. Věřím, že je v našich silách ve středu na hřišti soupeře urvat postup,“ prohlásil na klubovém webu plzeňský trenér Michal Edl.

O nedělní srovnání série rozhodli „Mečouni“ ve třetí třetině, kdy z remízového stavu odskočili na rozdíl dvou branek. Nejprve přesilovku 5 na 3 ranou od modré čáry využil Krch, ve 35. minutě pak klasickou početní převahu zužitkoval Benedikt – 3:1.

Necelých pět minut před koncem sice ještě Růžička snížil, ale v závěru hosté nezvládli emoce a dohrávali v oslabení. Ještě v poslední minutě navíc Plzeň přišla o Krcha, který inkasoval drsný zákrok hokejkou do holenní kosti od Gottfrieda.

„Ve třetí třetině tam byly dva likvidační zákroky hostů, Marek Švarc musel do nemocnice. Být to v hokeji, tak si Kubát ani Gottfried další zápas nezahrají. Uvidíme, jak se k tomu postaví disciplárka. My jsme také nehráli úplně v rukavičkách, ale rozhodně od nás nejsou k vidění takové zákroky. Pokud by to tak bylo, nemá ten hráč u nás co dělat. Uvidíme, jaký budeme mít kádr pro pátý zápas,“ uvedl kouč Edl.

Postup do semifinále už si zajistily Kladno a Pardubice, zato k pátému utkání dospěla i série mezi Kert Parkem Praha a Letohradem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž