Pardubice (modrobílá) - Hradec Králové.

Pardubice (modrobílá) - Hradec Králové. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Celý zápas jsme hráli do pětičlenné zdi, říká pardubický kouč

  • 0
Více než čtyřicet minut se museli nervovat, aby na domácím hřišti nedarovali všechny body poslednímu celku tabulky. Na konci úvodního "jarního" utkání s Jindřichovým Hradcem však mohli pardubičtí hokejbalisté slavit výhru 4:2.

Sem nemá vůbec smysl chodit, utrousil rezignovaně jeden z diváků na hřišti v Polabinách, když pardubičtí hokejbalisté inkasovali v 29. minutě utkání proti Jindřichovu Hradci gól na 0:2. Něco podobného si nejspíš ještě dlouho myslela i většina dalších fanoušků, kteří se rozhodli přinést v sobotu odpoledne oběť mrazivému počasí a postávali kolem mantinelů nebo na tribunách.

Jenže pak se začaly dít věci: domácí trenér Jiří Mašík odvolal brankáře, centr Waber dvakrát vyhrál buly v útočném pásmu a kapitán Filip z obrany tvrdými ranami přesně zakončoval - jednou do šibenice, podruhé po zemi.

V čase 44:18 pak prostřelil gólmana hostí potřetí Krejčí. Na zvrat v utkání čekaly Pardubice do samého závěru, ale pak zvládly tři góly za pouhých 125 vteřin! A konečné skóre ještě díky Radku Mašíkovi vylepšily na 4:2.

"Od začátku jsme chtěli diktovat tempo a hrát nátlakově, ale i když jsme měli více ze hry, tak tomu chyběla větší dravost do zakončení," uvedl po zápase pro web hokejbal. cz kouč Mašík.

Jeho mužstvo prohrávalo vinou kumulovaných trestů - dvakrát kapitulovalo v oslabení tří proti pěti. Dostat se do přímého ohrožení branky Jindřichova Hradce pak bylo složité; hosté si prostor před vlastním brankovištěm pozorně hlídali. "Vytvořili vždy před gólmanem val a my jsme to chtěli hrát kombinačně až do branky," popisoval Mašík způsob hry, který v tomto střetnutí vůbec nefungoval.

"Výkon ideální nebyl, ale byl to první zápas a hlavně nám z důvodu zranění a nemoci chybělo pět stálých útočníků, což se taky trošku projevilo. Počasí nám nedovoluje kvalitně trénovat na hřišti a celý zápas jsme hráli do pětičlenné zdi," dodal trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž