Iveta Vacenovská

Iveta Vacenovská | foto: Jaroslav Odstrčilík, ČAST

Vacenovská před čtvrtfinále Ligy mistryň: Hratelné to je

  • 1
Misi s pomyslným názvem Návrat domů už stolní tenistka Iveta Vacenovská naplnila, svému Hodonínu pomohla ze základní skupiny do čtvrtfinále Ligy mistryň. Nyní ji čeká bonus. V pátek povede svůj celek do prvního zápasu play off proti silnému Berlínu, který je ve čtvrtfinále favoritem.

Tři ženy z první padesátky světového žebříčku a čínská posila, předloni 12. hráčka světa, představují velkou sílu.

„Hratelné to je,“ věří přesto zkušená olympionička. Ne proto, že v minulé sezoně Hodonín nad stejným protivníkem doma zvítězil 3:0. „To bylo v základní skupině, kdy Berlín hrál bez dvojice opor prakticky ve dvou. Něco takového se teď nestane.“

Vacenovská víc než na bilanci sází na to, že družstvu pomůže Číňanka Ruichen Guová, která v týdnu dorazila. „Doufám, že si přivezla formu. Pokud udělá dva body, věřím, že zbývající jeden bod se nám podaří urvat. Troufám si říct, že z naší sestavy každá hráčka může každou jejich porazit. Kdyby se ale Číňance nedařilo, tak je strašně těžké tři body poskládat,“ vyhlíží prestižní souboj Vacenovská.

Nejlépe žebříčkově postavenou hráčkou Berlína je švédská reprezentantka Matilda Ekholmová, světová třicítka. Vacenovská si na ni věří, má s ní kladnou bilanci. Také ale připomíná: „Bude záležet na tom, jak dopadnou taktické šachy při nasazování do zápasů. Za nás si můžeme přát, abych proti Ekholmové nastoupila, ale soupeřův trenér má taky svoje záměry.“

Ve své herně čeká Hodonín v pátek od 18 hodin pořádný rachot. Čtvrtfinále Ligy mistryň hraje český tým vůbec poprvé, město zažije sportovní svátek.

Právě pro úspěch v Lize mistryň se Vacenovská před sezonou vrátila ze zahraničí. „Tahle mise se zúročila postupem ze skupiny, což byl hlavní cíl sezony. Čtvrtfinále je třešnička na dortu. Bylo skvělé, že se nám povedlo postoupit, máme šanci bojovat o postup do semifinále. Hlavní práci jsme odvedly a chceme na ni navázat,“ plánuje bývalá reprezentantka. Odveta se hraje v Berlíně 8. února.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž