Tangu v semifinále proti Teplicím chyběl zraněný Brazilec Raphinha.

Tangu v semifinále proti Teplicím chyběl zraněný Brazilec Raphinha. | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Zkusíme je kousnout z brejků, plánují futsalisté Tanga v semifinále

  • 0
Po čtvrtfinálové řežbě s brněnským rivalem se v Tangu těšili na futsalový balzám. Na to, že si v semifinále s Teplicemi užijí víc kombinací než urputných soubojů. "Teplice chtějí hrát futsal. Běhají, jejich hráči jsou techničtí a individuálně dobře vybavení. Rozhodně je to pro nás lepší než hrát s Helasem," sděluje Michal Kovács.

Jeho celek však zároveň narazil na soka, se kterým bude těžké pořízení. To ukázal hned úvodní nedělní duel, který Teplice doma vyhrály 4:3. Tango potopil nástup do druhé půle, kdy si nechalo utéct nerozhodný stav 1:1 na 1:4. " Nebyli jsme agresivní," zlobil se kouč Marian Berky.

"Nevím, jestli jsme to podcenili a mysleli si, že to půjde samo, protože nástup do první půle jsme měli super," přemítal Kovács. "Po individuálních chybách jsme rychle dostali dva hloupé góly a pak ještě jeden. Potom Teplice zalezly, my jsme dobývali a dobývali, ale snížení přišlo pozdě."

I proto, že hostům příliš nešla hra bez brankáře. "Naše powerplay byla místy dobrá a místy katastrofální. Chyběla myšlenka, hráli jsme stereotypně a nehráli jsme více variant, které máme nacvičené," kritizoval Berky.

Ve středu může jeho tým úvodní zaváhání vyžehlit, série na tři výhry pokračuje od 20 hodin v brněnské nové hale ve Vodově ulici. "Co změnit? Hlavně výsledek," usmívá se Kovács. "Musíme se poučit. Budou rozhodovat chyby, nasazení a maličkosti. Nesmíme se s nimi honit, zkusíme je kousnout z brejků."

Hlavní zbraní Teplic jsou jejich cizinci. "Mají něco víc než čeští hráči, navíc jsou doplnění našimi reprezentanty," připomíná Kovács. Tangu naopak Brazilec Raphinha po pohárovém zranění proti Helasu chyběl, i proto hrálo jen v sedmi. "Člověk se aspoň dostane víc do tempa. Otázka je, jestli nám nedojdou síly, ale v prvním zápase to problém nebyl." 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž