Futsalista brněnského Tanga Michal Belej (v bílém) kličkuje mezi hráči Bohemians.

Futsalista brněnského Tanga Michal Belej (v bílém) kličkuje mezi hráči Bohemians. | foto: Surý Ondřej, MF DNES

Futsalisté brněnského Tanga čelí mečbolu Benaga bez Seidlera

  • 0
Už jednou unikli vyřazení, když zvrátili duel na hřišti soupeře. Aby se dostali do vysněného finále, musí však futsalisté brněnského Tanga odpálit ještě dva mečboly svého soka. Série, v níž s Benagem Zruč nad Sázavou prohrávají 1:2, pokračuje dnes od 20 hodin v Brně. A Tango doufá, že se pak rozhodne v neděli ve Zruči.

"Vůbec se nebojím, že bychom nemohli třikrát za sebou vyhrát. Naopak, je to výzva," hlásí kanonýr Michal Belej, který v minulém duelu nasázel hattrick. "Strašně jsme chtěli odvrátit konec sezony a podařilo se nám dobře odehrát prodloužení. Myslím, že fyzicky jsme na tom líp."

Jenže v semifinále je na tom pořád lépe Benago, které před týdnem v Brně vyhrálo drtivě 9:3. "Řekl bych, že jsme byli lepší, ale Benago bylo superefektivní. Do čeho kopli, z toho dali gól, zatímco my jsme nastřelovali tyčky a břevna," vzpomíná Belej. "Oni nás nepřehrávají. Hrají celý zápas na brejky a my do nich bušíme. Je to hlavně o proměňování šancí."

O tuto disciplínu se v Tangu starají především Belej a Michal Seidler, ten však kvůli žlutým kartám dnes hrát nemůže. Ve Zruči byl potrestán za odkopnutí balonu po inkasovaném gólu. "Zdálo se mi to přísné, ale taky to byla jeho chyba. Bude hodně chybět, protože jsme na sebe zvyklí a nejenže dáváme góly, ale taky si na ně přihráváme. Bude ho muset nahradit zbytek týmu," sděluje Belej.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž