Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Kouč futsalového Mýta po postupovém dramatu: Před hráči smekám

  • 0
Bylo to kdo s koho, jeden musel ze hry ven. A že se v pátek večer na palubovce Vysokého Mýta v rozhodujícím čtvrtfinále futsalistů domácího Nejzbachu s pražskou Spartou děly věci! Mýto vedlo postupně 1:0, 3:1, 4:3 a 5:4, Pražané nicméně vždy dokázali vyrovnat. V prvním prodloužení se pak chopili iniciativy a otočili na průběžných 7:5 pro Spartu.

Jenže Nejzbach se nevzdal - třemi góly ve druhém nastavení strhl vítězství (8:7) a tím i postup do semifinále proti mistrovskému Era-Packu Chrudim na svou stranu. Diváci v hale sledovali patrně jedno z nejzajímavějších a nejnapínavějších utkání v historii play-off nejvyšší soutěže.

„Musím před hráči smeknout, protože podali obdivuhodný výkon,“ uvedl pro web Chance futsal ligy trenér Mýta Roman Páral. „Nám se v utkání dařilo, ale nezvládli jsme power-play Sparty. Hosté podle mě hráli bez brankáře i z toho důvodu, že neměli tolik sil. Tušili jsme, že máme více energie, ale minutu před koncem jsme neudrželi jednogólový náskok. Jeden hráč udělal fatální chybu a museli jsme do prodloužení,“ líčil Páral.

Roman Páral

V něm to po pěti minutách vypadalo na vysokomýtskou dovolenou; Páralovi se však podařilo tým dokonale vyhecovat. „Věděl jsem, že když dáme jeden gól, tak jsme schopni silou vůle uhrát remízu a uspět na penalty. Pak však přišla třešnička na dortu v podobě vítězné branky,“ sdělil Páral, podle něhož měl nevídaný duel parádní kulisu. „Oba fanouškovské tábory perfektně fandily. Musím ocenit i hráče Sparty, kteří jeli nadoraz. Takové zápasy by měly být v televizi,“ mínil kouč Nejzbachu.

Úvodní střetnutí Mýta s mnohonásobným českým šampionem ještě nezná přesný termín, ale hrát by se mohlo již tento čtvrtek v chrudimské sokolovně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž