Kapitán chrudimského Era-Packu Brazilec Max v utkání s Uherským Hradištěm.

Kapitán chrudimského Era-Packu Brazilec Max v utkání s Uherským Hradištěm. | foto: Ivana Hošková

Další test před futsalovou Ligou mistrů: Chrudim vyzve Českou Lípu

  • 0
Generálka na futsalovou Ligu mistrů, v jejímž šestnáctifinále se 16. ledna od 19 hodin střetne doma s lucemburských Differdange, čeká v pondělí večer na Chrudim. Ve 20.30 vyzve na své palubovce Českou Lípu.

„Dostáváme další příležitost si vyzkoušet různé varianty, které následně využijeme při dalším zápase Ligy mistrů,“ kvituje trenér Východočechů Felipe Conde na klubovém webu.

Chrudim je v tabulce na třetím místě s dvoubodovou ztrátou na první Slavii (15), zatímco Lípě se sedmi body patří příčka číslo šest. Naposledy padla v přestřelce s Libercem 5:6.

„Zápas proti Chrudimi ale bude o něčem jiném,“ tuší kouč Démonů Karel Kruliš. „Musíme si otestovat obrannou fázi, jelikož soupeř bude hrát naplno. Budeme se snažit mu to co nejvíce znepříjemnit a podat dobrý výkon,“ dodává.

Chrudim deklasovala nováčka

Nejvyšší futsalová soutěž se kvůli koronaviru nehrála přes tři měsíce, Chrudim se však do ní vrátila ve velkém stylu. V pátečním restartu rozstřílela opět na domácí palubovce Vlky Brno 10:0. V poločase i díky hattricku Davida Drozda (v utkání celkem čtyři góly) Chrudim vedla už 6:0.

„Většinu duelu jsme dokázali držet vysoké tempo a vytvořili jsme si velké množství brankových příležitostí. K tomu se přidala i velmi jistá obrana,“ ohlíží se za utkáním Conde, jenž proti Brnu nechal zachytat oba brankáře.

„S tím, co jsme předvedli, jsme celkově spokojeni,“ dodává.

I zápas s ligovým nováčkem byl pro domácí v první řadě testem před již zmíněnou Ligou mistrů.

„Vše nám fungovalo velmi dobře, takže doufám, že i tentokrát proti Lípě kvalitní výkon zopakujeme. I když potkáme charakteristicky trochu jiný tým, a tudíž tomu musíme přizpůsobit i náš styl hraní,“ uvědomuje si Conde. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž