Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (červená) a Hradcem Králové

Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (červená) a Hradcem Králové | foto: Michal Klíma, MAFRA

Futsalisté Hradce si potřebují spravit náladu, ale hostí třetí Benago

  • 0
Nejprve v týdnu na vlastním hřišti pohárových 1:9 od zatímního lídra ligové tabulky Balticflory Teplice a poté o víkendu už v ligové soutěži nepříjemných 0:7 na hřišti Tanga Brno. Z těchto dvou těžkých porážek se futsalisté hradeckého Madosu v pátek pokusí otřepat a do ligové tabulky si zapsat lepší výsledek.

Jenomže los jim v jejich předsevzetí moc nepřeje, do Hradce totiž dnes posilá Benago Zruč nad Sázavou, které v dosavadním průběhu soutěže patří ke špičce. Ukazuje to i současná tabulka, v níž je Benago třetí, zatímco Hradec šestý.

Tam klesl po porážce 0:7 v Brně, kterou utrpěl, ač dlouho nebyl bez šancí na lepší výsledek. „Je sice jednoznačný, ale v prvním poločase nás Hradec Králové dost trápil, do přestávky jsme vedli jen o dva góly,“ uvedl trenér Tanga Vlastimil Bartošek, „nasbírali jsme pět faulů a soupeř nás ke konci první půle i díky tomu přitlačil. Podržel nás brankář Kubíček.“

Jenomže po přestávce místo snížení přišel třetí gól do branky Madosu pak už skóre v jeho neprospěch narůstalo. „Tango vyhrálo zaslouženě. Nás může mrzet, že jsme neproměnili spousty šancí. Brno bylo efektivnější, proměnilo devadesát procent svých šancí, my žádnou,“ konstatoval hradecký asistent Jan Bartek.

Utkání 11. kola mezi hradeckým Madosem a Tangem Brno začne v hale v Třebši ve 20.30. Pro domácí Hradec to bude poslední utkání v první polovině základní části, Benago je jediným soupeřem, s nímž se v tomto ligovém ročníku ještě nestřetl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž