Radost chrudimských futsalistů. Vpravo je kapitán Rešetár, vlevo Felipe.

Radost chrudimských futsalistů. Vpravo je kapitán Rešetár, vlevo Felipe. | foto: Ivana Hošková

Chrudimští futsalisté se před pohárem chystali především na Madrid

  • 0
Za dobu existence svého klubu futsalisté Era-Packu Chrudim posbírali hromadu úspěchů. Jsou dvanáctinásobnými českými šampiony, jejich dominance v nejvyšší české soutěži trvá nepřetržitě už deset let. Osmkrát dobyli triumf v národním poháru. Jen jedna tužba zůstává pořád nenaplněnou. Chrudimi se nedaří proniknout mezi absolutní evropskou smetánku do Final Four UEFA Futsal Cupu - futsalové Ligy mistrů.

Další příležitost odškrtnout si konečně i tohle políčko bude mít teď. Ode dneška do soboty na ni ve slovinském Mariboru čekají ve skupině C elitní fáze poháru tři protivníci: Inter Movistar z předměstí španělského Madridu, domácí celek a srbský Kragujevac.

Chrudim v Elite round UEFA Futsal Cupu

Skupina C v Mariboru
FK Era-Pack Chrudim
Inter Movistar FS (Španělsko)
ŠD Brezje Maribor (Slovinsko)
KMF Ekonomac Kragujevac (Srbsko)

1. kolo, dnes
Inter Movistar - Chrudim 16.30
2. kolo, čtvrtek 24. listopadu
Maribor - Chrudim 19.00
3. kolo, sobota 26. listopadu
Chrudim - Kragujevac 18.30

V Main round (základní fázi) UEFA Futsal Cupu hráči Era-Packu s konkurencí doslova zametli. Vyhráli všechny tři duely při snovém skóre 14:1. Prodrat se z Elite round do Final Four však bude mnohonásobně těžší, a to nejen kvůli o poznání tvrdší konkurenci. Na rozdíl od Main round, z níž šly dál dva týmy, totiž nyní postupuje pouze vítěz skupiny.

„Jsme stoprocentně připraveni. Uvidíme, na co to bude stačit,“ uvedl pro klubový web Chrudimi kapitán mužstva Lukáš Rešetár.

Era-Pack, který do dějiště skupiny C odcestoval již v pondělí, si podle něho na soupeře věří.„Už delší dobu se chystáme především na úvodní utkání proti Madridu. Trenér nám hodně věcí ukázal,“ podotkl Rešetár.

Klání s Interem Movistar bude patrně z pohledu Chrudimi klíčové. Inter je jasným favoritem skupiny; kromě toho, že na španělské scéně představuje obdobu Era-Packu v Česku, v minulosti dokázal do Final Four nejen postoupit, ale třikrát je i vyhrál.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž