Chrudimští futsalisté slaví společně s fanoušky.

Chrudimští futsalisté slaví společně s fanoušky. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Los Ligy mistrů? Zajímavý, zní z futsalové Chrudimi

  • 0
Sálovky a míč zatím nechávají ležet ladem. Futsalisté chrudimského Era-Packu si totiž až do začátku srpna užívají zasloužené volno. Přesto v minulých dnech zbystřili pozornost. Ve švýcarském Nyonu se rozhodovalo o tom, na které soky narazí jedenáctinásobní čeští šampioni v příštím ročníku UEFA Futsal Cupu neboli prestižní Lize mistrů.

„Sledovali jsem to společně s prezidentem klubu,“ potvrdil asistent trenéra Jaroslav Bartušek, který se ve fázi Main round vydá společně s týmem do lotyšské Rigy, kde bude čelit domácímu týmu FK Nikars. Dalším účastníkem skupiny E je pak řecký celek Athény 90.

„Určitě to není nejtěžší možná varianta, která přicházela v úvahu. Los je pro nás zajímavý,“ podotýká Bartušek. Na posledního konkurenta si Chrudimští musí ještě počkat, vzejde totiž až z předkola.

„Těžko si tam můžeme vybírat, ale myslím si, že asi postoupí Belgičané,“ favorizuje Bartušek úřadující mistry země, tým FP Halle-Gooik.

Chrudim mohla v boji o postup do Elite round putovat dále, takže Lotyšsko je ještě přijatelné. „Mohlo to dopadnout daleko hůře, ale i tak by nám vyhovovalo se dostat někam blíže, protože tohle je jedna z delších destinací. Musíme se s tím smířit a na všechno se důsledně připravit. Jsme v pozici nejvýše nasazeného týmu, kterou budeme chtít potvrdit, ať se hraje kdekoliv,“ dodává asistent Bartušek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž