Kapitán českých futsalistů Lukáš Rešetár v akci.

Kapitán českých futsalistů Lukáš Rešetár v akci. | foto: futsal.fotbal.cz

Plzeňané spolu? Je to varianta, říká před kvalifikací futsalista Rešetár

  • 0
Seidler, Holý, Rešetár, Vnuk. Kvartet hráčů plzeňského Interobalu na hřišti a proti nim úřadující mistři Evropy z Portugalska. I tak může vypadat základní sestava českých futsalistů v úvodním utkání kvalifikace o postup na EURO 2022, který se hraje dnes od 19 hodin na neutrální půdě v polské Lodži.

„Asi je to jedna z variant a docela i logická. Další čtyřku tvoří kluci z Chrudimi, jsme zvyklí hrát takhle v klubech. Ale samozřejmě do toho mohou promluvit i další hráči nebo zdravotní stav. Uvidíme, jak to trenér poskládá,“ hlásil Lukáš Rešetár, 36letý plzeňský kapitán a nejzkušenější hráč v národním týmu.

Češi v lodžské Atlas Areně čelí velké síle. Byť Portugalci nenasadí pětatřicetiletého Ricardinha, levonohého kouzelníka s míčem a hlavní eso posledních evropských šampionů z roku 2018. „Je to jejich největší hvězda. Ale stejně se musíme připravit na celý tým,“ mínil Rešetár.

V polské bublině se odehrají oba duely s Portugalci. Ten druhý, v němž jsou Češi vedeni jako domácí, je na programu v úterý od 15 hodin. „Tím, že se hraje bez diváků, je celkem nepodstatné, kde se zápasy uskuteční. My jsme hlavně rádi, že se vůbec odehrají. A věříme, že když podáme výkon na hranici našich možností, nějaké body můžeme urvat,“ prohlásil Rešetár.

Loni měl dlouhou pauzu kvůli zranění a operaci kolena, v této sezoně jej zase přibrzdilo covidové onemocnění. „Nebyly to jednoduché návraty. Vytíženost v zápasech ale roste, s tím se zvedá i forma. K ideálu to má však daleko,“ připustil.

I tak na něj tým spoléhá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž