Chrudimští futsalisté (v červeném) v ligovém finále proti Teplicím.

Chrudimští futsalisté (v červeném) v ligovém finále proti Teplicím. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Kvartet futsalových týmů se v Chrudimi popere o domácí pohár

  • 0
Je to jen pár týdnů, co se v Pardubicích hrála elitní fáze UEFA Futsal Cupu. Teď se příznivci futsalu mohou těšit na další z vrcholů sezony: Final Four Poháru FAČR. O jubilejní dvacátou trofej z této klubové soutěže se utkají mistrovský Era-Pack Chrudim, Nejzbach Vysoké Mýto, Balticflora Teplice a Benago Zruč nad Sázavou.

Oba východočeské týmy, Chrudim a Mýto, se potkají už v dnešním semifinále (od 20 hodin) - favoritem bude tak jako obyčejně Chrudim, která pohár vybojovala loni.

Celkově se Era-Pack v minulosti z triumfu radoval už sedmkrát a v této statistice jednoznačně vede - i Mýto má však jeden „zářez“ z ročníku 2005-06.

Final Four futsalového poháru v Chrudimi

Kdy: 12. - 13. prosince
Kde: hala TJ Sokol Chrudim
Účastníci: FK Era-Pack Chrudim FC Balticflora Teplice FC Benago Zruč nad Sázavou Nejzbach Vysoké Mýto
Semifinále (pátek 12. 12.): Teplice - Benago 17.30 Vysoké Mýto - Chrudim 20.00
Finále (sobota 13. 12., ČT Sport) začátek 20.00 

„Derby s Nejzbachem je určitě dobrá pozvánka pro všechny fanoušky obou klubů. Z tohoto pohledu pro nás los dopadl zajímavě,“ uvedl pro web Chrudimi asistent trenéra Jaroslav Bartušek. „Pokud pomýšlíme na obhajobu vítězství v poháru, musíme si poradit s každým týmem, který se nám postaví do cesty,“ dodal kouč Bartušek, jehož mužstvo v posledním vzájemném měření sil s Nejzbachem „zametlo“ 7:1.

Trenér Mýta Roman Páral mluvil před utkáním střízlivě. „Očekávám kvalitní výkon obou mužstev, kterému bude aplaudovat plná chrudimská hala. My se budeme snažit s favoritem držet krok a být důstojným soupeřem,“ sdělil.

Už v 17.30 se střetne druhá semifinálová dvojice Teplice a Zruč. Zde by měla mít navrch teplická Balticflora, vedoucí celek Chance Futsal ligy, který má v nejvyšší soutěži 11 výher a dosud ani jednou neprohrál.

„Benago má dobrý mančaft, ale my musíme zapomenout na to, že jsme je porazili u nich 8:1. Je to nový zápas, pohár je specifický. Bude to zajímavý a těžký duel. Pochopitelně je naším jediným cílem výhra a postup do finále,“ řekl prezident teplického klubu Milan Žák.

Finálový duel, který se hraje v sobotu od 20 hodin, vysílá kanál ČT Sport přímým přenosem. O třetí místo se nehraje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž