Utíkej! Hráč druhé havířovské řady Martin Olšanský sleduje, zda se Aleši

Utíkej! Hráč druhé havířovské řady Martin Olšanský sleduje, zda se Aleši Klodovi podaří utéct soupeři. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Obhájit stříbro bude těžké, ví havířovští ragbisté

  • 1
Dragon Brno, s nímž nedávno prohráli v semifinále poháru, je prvním soupeřem ragbistů Havířova v novém ročníku extraligy. Tu rozjedou dnes na svém hřišti od 14 hodin. A Havířovští jdou do sezony v roli vicemistrů republiky.

"O to je naše pozice těžší," řekl kapitán a asistent trenéra Pavel Indrák. "Nechci říkat, že nás soupeři v předchozí sezoně podcenili, ale teď už nás budou brát, že jsme skončili druzí."

K tomu Havířovští v úvodu sezony nemohou spoléhat na posily z polské Juwenie Krakow.

"Konrád Jarosz, který byl v minulé sezoně nejlepší mlýnovou spojkou v lize, se zatím nechce vzdalovat z domova, protože každou chvíli čekají s manželkou narození dítěte," uvedl Pavel Indrák. "Marek Odolinský se stal trenérem Juwenie, takže to má s dojížděním k nám složité, a Maciej Sokolowski se rozhodl zůstat v Krakowě. Pořád ale s nimi jednáme."

Zatím nevyšel ani příchod dalšího z polských ragbistů - Pawla Wojciechovského. "Bohužel je pracovně vytížený, takže nemá čas trénovat ani hrát," řekl Indrák.

Novými hráči tak jsou odchovanci Radek Harenčák a Jan Uhlíř, kteří přišli z juniorského celku, a po studiích v zahraničí se vrátil rojník Martin Lištvan.

Na hostování mužstvo získalo do roje Miroslava Procházku. "Je to hráč Vyškova, ale v minulé sezoně byl ve Slavii Praha," upozornil Pavel Indrák.

Zopakovat umístění z minulé sezony by podle Indráka bylo pro Havířov vynikající. "Ale musíme být střízlivější. Máme nějaká zranění, někteří kluci se kvůli práci i dovolené nestačili ještě pořádně připravit, takže pokud se budeme pohybovat kolem čtvrtého pátého místa, budu spokojený."

K tomu je Dragon Brno hned na úvod soutěže silný protivník. "To jsme poznali v poháru," potvrdil Indrák. "Mají komplexní útok i roj."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž