Baseball, ilustrační foto

Baseball, ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Draci porazili v semifinále baseballové extraligy Olomouc 12:0

Obhájci titulu v baseballové extralize AVG Draci Brno porazili ve druhém semifinále play off Skokany Olomouc stejně jako v sobotu 12:0. Utkání skončilo opět předčasně už po sedmé směně. V sérii na tří vítězství vedou Draci před odvetami v Olomouci 2:0 na zápasy.

Ve druhém semifinále je stav série nerozhodný 1:1, když Technika Brno prohrála s Arrows Ostrava 7:8.

Na rozdíl od prvního zápasu se dnes Draci dostávali pomaleji do tempa.

"Průběh nebyl tak jednoznačný. Americký nadhazovač Justin Driver nám nepovolil uhrát v první směně ani bod. Teprve v dalších směnách se nám začalo dařit více na pálce, kde jsme soupeře jasně přehrávali," uvedl Petr Minařík, jenž v týmu Draků odházel bezchybně šest směn. "Jak jsme uhráli první čtyři body, tak z nás psychický tlak spadl a už jsme hráli v naprosté pohodě," dodal Minařík. V rozhodujících chvílích se blýskl třemi odpaly Michal Ondráček, jemuž se podařil i jeden třímetový odpal. Zápas v poslední směně opět zavřel Australan Wayne Ough.

Druhému nejlepšímu týmu základní části Technice tentokrát nevyšel vstup do zápasu s Ostravou. Po třech směnách Brňané prohrávali 1:6. "Po celé utkání jsme bojovali. Dopustili jsme se ale několika běžeckých chyb na metách a v závěru jsme už zápas nestačili otočit," uvedl hrající manažer Martin Střítecký. Podle něj rozhodl o výsledku Malíkův dvoubodový homerun v sedmé směně. Za Techniku nadhazoval Blake Cunningham, v ostravském týmu začal na nadhazovačském kopci Boris Bokaj, kterého vystřídal Jan Řeháček.

V sobotu jsou na programu v Ostravě dva zápasy a pokud po nich bude stav nerozhodný 2:2, páté utkání se odehraje hned v neděli v Brně.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž