Vítěz druhé kvalifikace Ange Guardian.

Vítěz druhé kvalifikace Ange Guardian. | foto: Lukáš Urban, MAFRA

Druhá pardubická kvalifikace pro Ange Guardiana, vidět byl Myška

  • 0
V květnu druhý, teď vítěz. Žokeji Janu Kratochvílovi s koněm Ange Guardianem vyšla druhá kvalifikace na 128. Velkou pardubickou náramně. Z hloubi startovního pole se dokázali prokousat až na jeho samý vrchol a mohou slavit vítězství.

„Ange Guardian je zkušený kůň. Už od začátku vše bylo bez problémů, ani na skocích žádný problém nebyl. Jen jsem se potřeboval v dostihu posouvat, protože Ange Guardian chodí zezadu, což se mi dneska povedlo na jedničku. A navíc po trávě na ten finiš sílu má. Myslím si, že to dneska bylo pro něj lehké vítězství, a jsem za něj rád,“ komentoval průběh dostihu loňský vítěz Velké Jan Kratochvíl.

Tempo dostihu dlouhou dobu udával Bridgeour s žokejem Jaroslavem Myškou, jenž v sobotu vyhrál dva dostihy, postupně se ale před něj začali dostávat další a Bridgeour nakonec doběhl pátý.

Na čtvrtém místě byl Zarif s Josefem Bartošem, třetí skončili Terr Mill s Janem Odložilem a těsně pod vrcholem se umístili Hegnus s žokejem Stromským - vítězem Zlatého poháru.

Závod nedokončili zadržený Power Zar a Charme Look. Podmínky pro účast ve Velké pro tuto chvíli splnilo dvacet koní. Mezi nimi i Hegnus, ten ale prozatím není do vrcholu sezony přihlášený.

Dostihové odpoledne nabídlo velmi zajímavou podívanou například hned při prvním závodě Sportovního parku Pardubice.

Zvítězil v něm Lianel ze stáje Vocáskových vedený žokejem Sertašem Ferhanovem, rozhodnout o tom však musela cílová kamera. Lianel o krátkou hlavu dokázal porazit Viconte v sedle s Janem Faltejskem.

O další neméně zajímavý finiš se postaral další dostih v pořadí - Cena společnosti Synthesia. Prosadit se v něm dokázal bělouš Star vedený Jaroslavem Brečkou, ale až poté, co na poslední chvíli vygumovali velikou ztrátu.

Pozdější vítězové se do čela závodu dokázali dostat až před poslední překážkou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž