Momentka z olympijské kvalifikace českých curlerek v Plzni

Momentka z olympijské kvalifikace českých curlerek v Plzni | foto: Martin Polívka, MAFRA

České curlerky čeká na MS v Kanadě obhajoba sedmého místa

  • 0
České curlerky čeká již třetí vrchol sezony. Po sedmém místě na mistrovství Evropy a nepovedené olympijské kvalifikaci se tým skipky Anny Kubeškové představí na mistrovství světa. Šampionát v kanadském North Bay odstartuje v sobotu a český výběr hned na úvod narazí na domácí hráčky, které obhajují titul a za úspěchem je požene plná hala.

Kubešková a spol. před rokem skončily sedmé, což byl nejlepší výsledek českých žen na mistrovství světa. „Jedou sem za některé země stejné týmy jako na olympiádu a za některé méně známé týmy. Ale v podstatě nikdo zde nebude slabý a prohrát i vyhrát se dá prakticky s kýmkoliv. Je těžké soudit, v jaké formě kdo přijede. Musíme hrát každý zápas na maximum a snažit se uhrát co nejlepší výsledek,“ řekla Kubešková.

Spolu s ní tvoří český výběr tradičně Alžběta Baudyšová, Tereza Plíšková, Klára Svatoňová a Ežen Kolčevská. Všechny se těšily na skvělou atmosféru. „Vždycky tam je neuvěřitelná. Lidé chtějí podpisy, fotí se s námi a na přátelák s místním týmem se přišla plná tribuna místního klubu,“ uvedla Kubešková.

Vedle Kanaďanek patří k favoritkám loni druhé Rusky a třetí Švédky, které na hrách v Pchjongčchangu získaly zlaté olympijské medaile.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž