Jakub Čuřík

Jakub Čuřík

Čuřík si zahraje na MS v in-line hokeji. Splnil se mi sen, říká

  • 0
Hodně dobrou sezonu v extralize in-line hokeje má za sebou Jakub Čuřík.

S týmem Olomouce se jeden z nejlepších střelců probojoval až do semifinále soutěže a jeho výkony se téměř okamžitě dočkaly velkého ocenění: hráč druholigových hokejistů Prostějova se probojoval do reprezentační nominace Petra Hemského a zahraje si v národním dresu na mistrovství světa v in-line hokeji, které začíná v neděli Pardubicích.

"Vůbec jsem tomu nechtěl věřit. Dostat se do takového týmu a ještě k tomu v roce, kdy se hraje šampionát doma," neskrýval nadšení pětadvacetiletý odchovanec "Mory".

Přiznáváte, že jste nominaci nečekal. Co podle vás rozhodlo o tom, že si zahrajete na mistrovství?
To vážně nevím. Možná extraligový finálový turnaj v Pardubicích. V semifinále jsme sice prohráli, ale já dal šest gólů. Toho si asi reprezentační trenér všimnul. Jestli je to tak, musím ještě poděkovat klukům z Olomouce. Hrál jsem ve výborné lajně, proto ty góly.

Dostal jste se do týmu s hokejovými reprezentanty Karlem Rachůnkem, Tomášem Mojžíšem nebo Petrem Tenkrátem. To je docela slušná společnost.
Je. Ani nevím, jestli do ní patřím. Musím si na to ještě zvyknout. Hrát s takovými kluky bude velký zážitek.

Ten navíc umocňuje domácí prostředí. Těšíte se na bouřlivou kulisu?
Nemám přesnou představu kolik bude chodit lidí na naše zápasy. Ale jestli přijdou třeba tři tisícovky, bude to paráda.

Do nominace jste se dostal se spoluhráčem – s brankářem Daliborem Sedlářem. Slýcháváte kvůli tomu na tréninku prostějovských hokejistů poznámky?
Něco už proběhlo. A asi to jen tak rychle neskončí. Kluci nám pochopitelně nominaci přejí, ale rýpnutí si neodpustí. Po návratu se jim budeme muset nějak odměnit.

Národní tým obhajuje stříbrné medaile. Jaké budou ambice doma?
To se dá těžko odhadovat. Už ve skupině máme Švédsko, Finsko a Německo, což jsou silné týmy. Uvidíme, jak se nám bude dařit. Přáním je ale určitě medalie.

V pětadvaceti obléknete reprezentační dres. Snil jste o něčem podobném?
Ano, jako každý malý kluk, který začne dělat sport. Už od žáků byl můj sen jednou si zahrát v českém dresu. S přibývajícími lety jsem se už s touto představou loučil a nenapadlo mě, že se splní. A teď je to tady. Nikdy se nemá přestat věřit. Sny se občas splní ve chvíli, kdy už to ani nečekáte.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž