sportovní aerobik: družstvo stepu Fitness Studio Zdeny Vitákové

sportovní aerobik: družstvo stepu Fitness Studio Zdeny Vitákové - Finalistky mistrovství světa ve sportovním aerobiku 2006 v Rotterdamu - družstvo stepu Fitness Studio Zdeny Vitákové | foto: Jaromír Novák, iDNES.cz

Čtyři české fitnessy jsou ve finále

Rotterdam - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Sobotní semifinálový závod fitness družstev na mistrovství světa ve sportovním aerobiku v Rotterdamu přinesl českým barvám další úspěch. Do večerního šestičlenného finále postoupilo po dvou týmech jak v kategorii aerobic, tak ve stepu. A nebýt pravidla o povolené účasti pouze dvou finalistů z jedné země, v aerobiku i ve stepu by Česko mělo o jednoho zástupce ve finále navíc.

Jenže v pořadí třetí týmy z českých družstev se s vidinou finálového závodu musely rozloučit. V aerobiku se to týkalo Juniorské školy aerobiku Domyno, ve stepu pak s pláčem opouštěla místní Topsportcentrum většina děvčat z Fit Studia Gábina z Mladé Boleslavi.

Přitom právě stepařky vedené trenérkou Gabrielou Šustrovou skončily v semifinále třetí. Bohužel pro ně až za dalšími českými družstvy: těmi byly první celek Aerobic Dancers Kladno a druhý tým v pořadí Fitness Studio Zdeny Vitákové.

V aerobiku znovu suverénně dominovaly úřadující mistryně světa, dívky z družstva Dominator Fitness Center trenérky Hanky Šulcové, druhý byl tým Holiday Fitness Club z Českých Budějovic.

Celek Juniorská škola aerobiku Domyno trenérky Ivy Farářové byl v semifinále pátý, ale vzhledem ke zmíněnému pravidlu Mezinárodní federace sportovního aerobiku a fitness (FISAF) na šampionátu skončil.

V kategorii hip hop, v níž už v pátek dva české celky po základní části soutěže uzavíraly devatenáctičlenné startovní pole, byli v semifinále nejlepší domácí Nizozemci z týmu R.E.M.I.X.

Výsledky semifinále fitness družstev

Aerobic: 1. Dominator Fitness Center Hanky Šulcové, 2.Holiday Fitness Club České Budějovice, 3. Synergy Fitness (Austrálie), 4. Effect (Rusko), 5. Juniorská škola aerobiku Domyno Ivy Farářové, 6. Aerodance (Rusko), 7. Aqua Fit (Francie).

Step: 1. Aerobic Dancers Kladno, 2. Fitness Studio Zdeny Vitákové, 3. Fit Studio Gábina Mladá Boleslav, 4. Kolibri, 5. Flamenco (obě Rusko), 6. Girls of Hard Work (Dánsko, 7. Step in Mike Vithalles Patris (Francie.

Hip hop: 1. R.E.M.I.X. (Francie), 2. No Aid (Belgie), 3. Da Bombsquad (Niz.), 4. Team Musta, 5. Roka G Dance Crew (obě Dánsko), 6. Funk Force Fitopia (Belgie).
tučně vytištěné týmy jsou finalisty

Finálový blok v rotterdamském Topsportcentru začíná v 19.15, pořadí disciplín je následující: páry, fitness aerobic, muži, tříčlenné týmy, fitness step, ženy, fitness hip hop.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž