stolní tenis, ilustrační foto

stolní tenis, ilustrační foto | foto: Reuters

Číňanka kvůli sopce nepřijela. A stolní tenistky Hodonína překvapivě vypadly

  • 0
Loni jim patřil titul, předloni taktéž a rok předtím jakbysmet. Jenže letos se do boje o prvenství ani nedostaly. Stolní tenistky SKST ČSAD Hodonín senzačně vypadly už v semifinále extraligy, kde si nedokázaly poradit s týmem SK Frýdlant nad Ostravicí.

"Je to velké zklamání. Po této prohře musíme sezonu hodnotit jako neúspěšnou," posteskl si trenér Ján Medvecký.

Všechno přitom mohlo být jinak, kdyby na Islandu nevybuchla sopka a její popel neblokoval leteckou dopravu. "Kvůli tomu nemohla dorazit Shi Dan," zmiňuje Medvecký čínskou hrdinku předchozích mistrovských tažení Hodonína. "Pokud by nastoupila, tak bychom zřejmě vyhráli. Ale na to se nemůžeme vymlouvat."

I bez Shi Dan totiž Hodonín jasně ovládl základní část, v níž jedinkrát prohrál. V pohodě zvládl i čtvrtfinále a úvodní semifinále s Frýdlantem. V sobotu ale na půdě soupeřek prohrály obhájkyně tří titulů 3:5 a v neděli v rozhodujícím duelu doma 4:5.

"Rozhodující byla prohra ve Frýdlantu, kde Hana Matelová podlehla trojce soupeře Roubalové. Poslední zápas už byl kdo s koho," poznamenal trenér. V Hodoníně letos sázeli na mládí, vedle veteránky Aleny Vachovcové hrály devatenáctileté talenty Hana Matelová s Alexandrou Pelcmanovou.

A mimo nešťastné semifinálové porážky si nevedly zle, třeba v mezinárodní Superlize skončil tým šestý. "Což není špatný výsledek vzhledem k vyrovnané skupině, z níž jsme dokázali postoupit," sděluje Medvecký. "Tohle družstvo má určitě perspektivu."

A mělo by zůstat pohromadě i v příští sezoně. "Možná přijde i nějaká posila, která by rozšířila kádr. A uvidíme, jak dopadne jednání s Shi Dan," podotýká kouč. Ten ve finále extraligy favorizuje Břeclav. Pokud se jeho předpoklad splní, zůstane titul na jižní Moravě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž