Chrudimský futsalista Tomáš Koudelka (v popředí)

Chrudimský futsalista Tomáš Koudelka (v popředí) | foto: Ivana Hošková

Není kam uhnout. Futsalový mistr z Chrudimi hraje o naději

  • 0
Futsalisté Chrudimi budou na domácí palubovce odvracet konec sezony. Čtvrté semifinále se Spartou Praha začíná ve 20 hodin.

Je to série plná gólů a - jak mezi chrudimským Era-Packem a pražskou Spartou bývá zvykem - také vášnivých emocí a nejrůznějšího osočování. Nad východočeským obhájcem mistrovského titulu v ní má zatím navrch rival z hlavního města, který vede 2:1 na zápasy a před dnešním čtvrtým semifinále tak drží v rukou postupový mečbol. A to i proto, že Era-Pack zatím tropí na vkus svého brazilského kouče Felipe Condeho až příliš mnoho minel.

„Ty nás stojí strašně moc,“ podotkl Conde.

Ovšem jinak byl trenér s výkonem mužstva v předchozím střetnutí v Praze (smolné porážce 9:10 těsně před koncem prodloužení navzdory) vcelku spokojený. Podle něho je na co navazovat.

Jak si Chrudim vede v semifinále se Spartou

  • 1. zápas 26 dubna
    Sparta - Chrudim 3:0
  • 2. zápas 2. května
    Chrudim - Sparta 6:4
  • 3. zápas 10. května
    Sparta - Chrudim 10:9p
  • 4. zápas dnes
    Chrudim - Sparta 20.00, Sportovní hala Města Chrudim
    Pozn.: Chrudim bude v případě další porážky z play off vyřazena.

„Doufám, že opět odehrajeme kvalitní utkání, které nám vynese možnost vrátit se ještě jednou do Prahy na rozhodující duel. Počítáme s podporou našich fanoušků, kteří jistě vytvoří skvělou atmosféru a celou dobu nás budou tlačit dopředu,“ řekl Conde.

Jeho protějšek na sparťanské lavičce Beni Simitči si však na soupeře věří možná i díky tomu, že za Chrudim nenastoupí dvě stěžejní opory: Éverton a Bagatini (disciplinární tresty plus zranění).

„Myslím, že jsme v lepší situaci než Chrudim. Neznamená to, že budeme hrát lehkovážně, ale rozhodně chceme tuhle sérii ukončit a uděláme pro to vše,“ uvedl Simitči.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž