Champions on Ice v Pardubicích nebude

  • 5
Praha - Krasobruslení v České republice má další černý bod. Loni skončila fiaskem exhibice Art on Ice s nebruslícím Pljuščenkem. Letos hvězdy Champions on Ice absolvovaly tři představení: v Praze, Brně a Zlíně. Čtvrté je na programu v sobotu večer v Ostravě. Ale páté, nedělní v Pardubicích, bylo zrušeno!

Fanoušci krasobruslení jsou zklamáni.

Loni bylo jejich rozčarování ještě trpčí - až přímo v pražské Sazka Areně se dozvěděli, že hlavní hvězda programu, ruský krasobruslař Jevgenij Plujščenko, nevystoupí. Diváci se dožadovali vrácení vstupného, celý případ řešila policie.

Negativní reklama z loňského roku, ačkoli se jednalo o zcela odlišnou show a jiného pořadatele, ovlivnila i letošní sérii představení Champions on Ice. Její organizátoři v čele s producentem Jindřichem Šimkem dlouho zvažovali nabídku vystoupení Pljuščenka.

Odmítli jej - do České republiky totiž přivezli plejádu jiných, mimořádných hvězd:  Jozefa Sabovčíka, Irinu Sluckou nebo taneční pár Marina Anisinová, Gwendal Peizerat. Naposled se před časkými diváky předvedla sportovní dvojici Radka Kovaříková, René Novotný, která letos končí kariéru.

Velkolepá show v pražské Sazka Areně, v Brně a ve Zlíně zvedala diváky ze sedadel. Stejný efekt lze očekávat i v sobotu v Ostravě.

Nikoli však v neděli v Pardubicích. Krasobruslaři do ČEZ Arény totiž nedorazí! Důvod? Neshody mezi Městským rozvojovým fondem v Pardubicích, který spravuje ČEZ Arénu, a pořadatelskou agenturou Henri art agency.

Už ve čtvrtek vydal Městský rozvojový fond prohlášení o vypovězení nájemní smlouvy a zrušení nedělní akce z důvodu neplnění smluvních podmínek ze strany Henri art agency.

Nadále však s českými organizátory původně americké show intenzivně jednal o řešení celé situace. Ale bez výsledku. Nedělní představení se neuskuteční kvůli technickým problémům, spojeným s přestavbou pardubické haly z "kongresové" podoby na krasobruslařskou v průběhu víkendu.

Definitiva padla v sobotu odpoledne: kolona Champions on Ice se z Ostravy do Pardubic nepřesune.

Divákům bude vráceno plné vstupné v prodejních místech. 

Kdy bude vrácen kredit krasobruslařským show v České republice, stěží odhadnout.

Jeden z akrobatických prvků vystoupení sportovní dvojice Radka Kovaříková, René Novotný v show Champions on Ice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž