Čeští futsalisté (v červeném) v přátelském utkání s Itálií.

Čeští futsalisté (v červeném) v přátelském utkání s Itálií. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Čeští futsalisté nestačili v prvním přípravném utkání na Srbsko

  • 0
Čeští futsalisté prohráli v prvním ze dvou přípravných utkání před kvalifikací se Srbskem 1:2. Jedinou branku domácích dal v Brně pět minut před koncem Michal Seidler.

Český tým, připravující se na boje o postup na mistrovství Evropy, nevyhrál už šest zápasů. Přerušit tuto neúspěšnou sérii může v úterní odvetě, která se uskuteční v Ostravě od 17:00.

Čeští futsalisté neporazili Srbsko ani ve třetím vzájemném utkání. Čtvrtfinalista posledních dvou evropských šampionátů a jedenáctý tým světa udeřil vždy v úvodu poločasů.

Ve druhé minutě svěřenci kouče Tomáše Neumana, jenž postrádal zraněného Rešetára, nepohlídali Kočiče, který poslal odražený míč do sítě. Ve 24. minutě zvýšil na 2:0 po rohovém kopu Rajčevič.

"Chyběl nám větší pohyb, kterým bychom rozhýbali soupeřovu obranu. Také jsme dlouho kombinovali a málo stříleli," uvedl po utkání trenér Neumann.

Mizernou střeleckou mušku českého týmu potvrdil Belej, který z pokutového kopu trefil tyčku, což se domácím stalo celkem třikrát. Po Seidlerově brance se čeští futsalisté probrali, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

"Za územní převahu a tlak jsme si zasloužili alespoň remízu. Postrádali jsme v šancích lepší orientaci a také přesnost," dodal Neumann.

Přípravné futsalové utkání v Brně

Česko - Srbsko 1:2 (0:1)
Branky:
35. Seidler - 2. Kočič, 24. Rajčevič.

Sestava Česka: Gerčák - Janovský, R. Mareš, M. Mareš, Slováček, Belej, Frič, Seidler, Sláma, Cupák. Trenér: Neumann.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Ostrava, Futsal