Brod vyhrál základní část

Havlíčkův Brod - Futsalisté Havlíčkova Brodu se stali vítězi základní části první ligy. V zápase 25. kola nejvyšší soutěže vyhrál Pramen v Ostravě nad místním Baníkem 6:3 a v tabulce už nemůže být do začátku play off předstižen. Hosté z Vysočiny se ujali na severu Moravy vedení po krásné akci Kafky, který poslal do gólové příležitosti Szathmaryho a ten se nemýlil.

Až do úvodu druhé části hry měli domácí stále kontakt s brodským týmem, který vedl o jedinou branku. „Měli jsme sice hru po celý zápas pod kontrolou, ale po drobné chybě v první půli, jsme si cestu za vítězství trochu zkomplikovali,“ hodnotil výkon Pramenu v úvodních dvaceti minutách trenér Petr Málek.
Na branku Petra Mareše, která v úvodu druhého poločasu poslala hosty už do dvoubrankového vedení našli domácí ještě odpověď. V následujících třech minutách šli ale definitivně do kolen.

„Byl to skvělý zápas. Musím znovu pochválit celé mužstvo, včetně nových posil a těch hráčů, jako je třeba Míla Kafka, kteří se do týmu vrátili po menší pauze,“ pověděl Málek. „Opět se střelecky prosadil Ondřej Kumpan, takže si myslím, že jsme u něho i v případě Antonína Mareše vsadili na dobré hráče,“ pochvaloval si Málek, který společně s druhým koučem Petrem Marešem starším myslí už na zápasy prvního kola.

„Už v pátek jsme rozhodli o tom, že naším prvním soupeřem v play off bude tým na osmém místě tabulky po základní části,“ těší Málka. Stále však není jasné, s kým bude Pramen hrát. Půjde o jednoho z trojice Helas Brno, Megas Frenštát nebo Torf Pardubice. Zatím největší naděje na účast ve vyřazovacích bojích mají futsalisté z města perníku a právě Torf si trenér Petr Málek přeje nejvíce.

První utkání play off sehrají futsalisté brodského Pramenu v pátek 4. května ve sportovní hale SK Jihlava.

Výsledky 25. kola: Baník Ostrava - Havlíčkův Brod 3:6 (1:2), Vysoké Mýto - Liberec 15:3, Bakov nad Jizerou - Viktoria Žižkov 5:1, Bohemians Praha - Mikeska Ostrava 3:3, Brno - Jistebník 4:4, Frenštát pod Radhoštěm - Choceň 3:2. Předehrávané utkání 26. kola: Pardubice - Bakov nad Jizerou 2:4. Pořadí v čele tabulky: 1. Havlíčkův Brod 60 bodů, 2. Bakov 58, 3. Jistebník 54, 4. Mikeska Ostrava 47, 5. Vysoké Mýto 42, 6. Viktoria Žižkov 42.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž