Brněnské týmy plní cíle

Blansko, Brno - První kola extraligy baseballu jako by nazančila vývoj této sezony. O prvenství se opět budou prát věční rivalové - Draci a Technika Brno. Další pozice zůstávají volné a talčí se na několik klubů, mezi nimi i Olympia Blansko. Obhájce titulu Draci Brno na úvod sezony hostili nováčka z Rýchor. Boj kočky s myší se však zdaleka neodehrával.

Rýchory posílené o několik reprezentantů držely ve všech třech zápasech s favoritem krok."Hráli až překvapivě dobře, navíc my jsme se trápili na nadhozu," řekl asistent trenéra Draků Arnošt Nesňal.

Přesto si Brno připsalo v triu střetnutí plný bodový zisk (11:6, 7:0) a rázně tak vykročilo za vytyčenou metou - triumfem v extralize. "Obrana hrála bez chyb, ale potíže byli na nadhozu, což je alarmující," varoval Nesňal. Hlavní kouč Geoff Samuels však tišil jeho hněv. "Musím hráče pochválit za dobrou týmovou práci, získávali jsme body v rozhodujích momentech zápasu," podotkl americký trenér.

Stejně suveréně odstartovala i Technika v souboji s Chocní (14:4, 22:3, 16:0). Od počátku jasně dominovalo Brno a soupeř jen marně sledoval jeho rázné odpaly. "Dařilo se našim nadhazovačům i hře na pálce, jsem tedy spokojen," řekl trenér Techniky Rick Jacques. Přesto výkony nikterak nepřeceňoval. "Byly to první zápasy této sezony a navíc se slabším soupeřem, naši skutečnou formu otestují až zápasy se silnějšími celky," dodal Jacques.

I Blansko je po úvodním víkendu spokojeno. Proti Sokolu Krč získalo sice jen jedno vítězství (3:7, 15:11, 1:7), ale předvedená hra slibuje lepší zítřky. "Našim cílem bylo sehrát vyrovnané zápasy, a což se, i když to podle výsledku nemusí vypadat, vydařilo," hlásil Ivo Kučera, jeden z hráčů Olympie. Další extraligová kola jsou na programu o nadcházejícím víkendu.

Baseballista Techniky Brno Leoš Kubát nadhazuje při utkání s Chocní


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž