Boxer Chládek vyhrál v Chemnitzu

Ústí nad Labem - Jednu zlatou medaili a dvě stříbrné přivezli čeští boxeři z mezinárodního turnaje, který hostilo o víkendu německé město Chemnitz. Nejvýše dosáhl talentovaný ústecký boxer Zdeněk Chládek, který vyhrál juniorskou kategorii do 69 kg. Postupně vybodoval Němce Studeho 19:5, Nadera z Rakouska 30:13 a ve finále deklasoval Poláka Pudlowského r. s. c. ve 2 kole.

 

"Chládek byl vyhlášen nejlepším boxerem kadetské a juniorské kategorie. Byl to pro něj dobrý test před nadcházejícím mistrovstvím Evropy juniorů v Srbsku, kam odjíždí 6. července. Startovat tam bude ve váze do 64 kg," řekl šéftrenér české reprezentace Svatopluk Žáček.

V dospělé kategorii se umístil Martin Halaš z SKP Sever Ústí v "šedesátce" na 2. pozici, když vyhrál s Abolhassanzadehem 25:11, Schaerem až na pomocné body 54:45 a ve finále prohrál s domácím Schinskim 29:26. "To bylo hodně problematické," mínil Žáček.

Turnaj měl solidní úroveň, zúčastnili se borci z Anglie, Polska, Rakouska, Ruska, Švýcarska Česka a domácího Německa.

V kategorii kadetů skončil Petr Baláž z Krupky stříbrný, když ve váze do 57 kg porazil v semifinále Němce Bartsche 12:0 na body, ve finále nestačil 19:29 na Rusa Politova. Děčínský kadet Leon Abduzelilov (do 60 kg) vypadl s pozdějším vítězem Rusem Mikirtimovem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž