Miroslav Šerban se stal mezinárodním mistrem Slovenska, příští rok by rád...

Miroslav Šerban se stal mezinárodním mistrem Slovenska, příští rok by rád zaútočil na český titul. | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Zlínský boxer Šerban vyboxoval pás slovenského šampiona

  • 0
Amatérská kariéra mu vynesla mimo jiné domácí tituly v kadetech, juniorech, mužích i extralize družstev. Teď vyboxoval Miroslav Šerban svůj první titul od letošního přestupu mezi profesionály.

Na nedávném Galavečer boxu ve Zlíně se stal mezinárodním šampionem Slovenska v superlehké váze do 63,5 kilogramu, v osmi kolech porazil slovenskou jedničku Andreje Morávika. „Zvítězil po jednoznačném průběhu, soupeře technicky předčil,“ přiblížil Jiří Kocourek, Šerbanův trenér z SK KO Zlín.

Pětadvacetiletý rodák ze Skaštic vylepšil svoji bilanci mezi profesionálními provazy na pět výher ze šesti zápasů. Další Šerbanovou metou je český titul. Jasné ale není, s kým by se utkal. Pás drží Jan Korec, jedničkou v žebříčku je však Josef Zahradník. „Záležet také bude na dohodách a finančních požadavcích,“ uvedl předseda zlínského klubu Stanislav Schreiber.

Ten má momentálně tři profesionální rohovníky. Kromě Šerbana se na galavečeru ukázali také ostatní dva, kteří rovněž ve svých duelech uspěli.

David Bauza se letos podruhé střetl v super střední váze do 76,2 kilogramu se slovenským soupeřem Ladislavem Neméthem a po červnové remíze ve Štúrově tentokrát vyhrál. „Na Slovensku to byl remízový zápas, cítili jsme křivdu, proto jsme chtěli odvetu. David měl naprostou převahu,“ shrnul Kocourek.

Svůj třetí zápas v profiringu absolvoval Pavel Mozga v super welterové kategorii do 69,85 kilogramu, Poláka Franciszeka Mysliwiece pokořil na body. Odchovanec kroměřížského boxu je posledním přírůstkem do klubu. „Vidíme v něm potenciál,“ řekl Kocourek na jeho adresu.

S kým se Bauza s Mozgou střetnou příště, je momentálně v jednání.

Premiérový galavečer pod taktovkou SK KO Zlín se povedl. „Atmosféra byla skvělá. Ohlasy byly pozitivní,“ zhodnotil pořádající klub, který plánuje příští rok dvě stejné akce – na jaře a druhou před koncem roku. Znovu se uskuteční ve Star Clubu Flip Zlín, kam si našlo poprvé cestu na 500 diváků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž