Momentka ze zápasu Blesk Jablonec - Technika Brno | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Baseballisté jabloneckého Blesku se budou rvát v nadstavbě o extraligu

  • 0
Ve své historicky první účasti mezi českou elitou skončili baseballisté Blesku Jablonec nad Nisou v základní části desetičlenné extraligy na předposledním, devátém místě s bilancí osmi vítězství a devatenácti porážek. Čeká je tak náročná šestičlenná nadstavba o udržení v nejvyšší soutěži.

„Úplně spokojený nejsem. Trošku jsem doufal, že se budeme pohybovat kolem středu tabulky,“ přiznal zkušený hrající kouč Blesku Michal Kubina. „Nicméně nám pár zápasů uteklo a ztratili jsme je zbytečně.“

Jabloneckým baseballistům navíc v těžké nováčkovské sezoně ze začátku nepřálo počasí. „Na tom jsme byli v úvodu opravdu dost bití. Špatné podmínky tady v Jablonci nám nedovolily pořádně trénovat, natož mít v úvodu nějakou výhodu domácího prostředí a ty zápasy se musely odkládat. Dá se tak říct, že jsme se začali aklimatizovat a až tak nějak rozehrávat zhruba od pátého kola. Ty venkovní prostory na tréninky nám prostě chyběly,“ konstatoval Kubina. 

Momentka ze zápasu Blesk Jablonec - Technika Brno

„A myslím, že nás dost ovlivnil i fakt, že nám ministerstvo vnitra zamítlo vízum pro filipínského reprezentačního nadhazovače. Takže jsme se okamžitě dostali do problému s obsazením toho klíčového postu a cíl dostat se do top šest jsme nesplnili,“ litoval Michal Kubina.

Blesk tak nyní čeká šestičlenná nadstavba o udržení extraligy pro novou sezonu. Nejvyšší soutěž se ale zužuje z deseti na osm týmů, takže se bude bojovat jen o dvě místa. Ve skupině se utkají každý s každým dvakrát čtyři nejhorší týmy ze základní části extraligy – kromě Blesku ještě Třebíč Nuclears, Kotlářka Praha a Olympia Blansko - a k nim se přidají nejlepší dva celky z první ligy. 

„Na prvního postupujícího tipuju Třebíč a o ten druhý flek se budeme ze všech sil rvát, reálné to je. Poprvé jsme si užili extraligu, poznali jsme české velkokluby, jejich stadiony, zázemí na nejvyšší úrovni, mělo to náboj a chtěli bychom si to zahrát i v příští sezoně,“ přeje si kouč Kubina.

Nadstavbu zahájí baseballisté Blesku dvojzápasem s Kotlářkou, první duel se hraje zítra v Praze, druhý v neděli od 13.00 v Jablonci ve Mšeně na AshField.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž