ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Baseballisté ostravských Arrows zaútočí na evropský pohár

  • 0
Soubojem švýcarského mistra Therwil Flyers s finalistou minulého ročníku německé nejvyšší soutěže Bonn Capitals odstartuje v úterý v Ostravě baseballový CEB Cup (Evropský klubový pohár).

„Jde o druhou nejvyšší klubovou soutěž v Evropě a střetne se u nás osm týmů. Hrát se bude na dvou hřištích, a to v Arrows Parku v Ostravě Porubě a na baseballovém hřišti Klasik Frýdek-Místek,“ informoval prezident pořádajícího extraligového klubu Arrows Ostrava Radim Kepák.

Účastníci CEB Cupu

Skupina A
Biotechkomanda KNTU (Ukrajina)
Bonn Capitals (Německo)
Borgerhout Squirrels (Belgie)
Therwil Flyers (Švýcarsko) 

Skupina B
Minsk (Bělorusko)
Olimpija 83 Karlovac (Chorvatsko)
OSTRAVA ARROWS
Templiers Senart (Francie)

Duely základních skupin se hrají ode dneška do čtvrtka v Ostravě od 13.30, 16.00 a 19.00, ve Frýdku-Místku od 16.00.

Domácí si právo startu vybojovali poté, co se v minulé sezoně probili do finále extraligy, ve kterém podlehli brněnským Drakům.

„Letos máme velice silný tým a rádi bychom evropský pohár doma vyhráli,“ prohlásil hrající kouč ostravského celku Boris Bokaj. „Věřím, že s podporou domácího prostředí a zejména našich skvělých fanoušků se nám to podaří.“

Tým Arrows bude spoléhat na silnou ofenzivu. „Naši pálkaři odpálili v letošním ročníku extraligy nejvíce homerunů – 30 – a s pálkařským průměrem 0,337 jsou nejlepším útočným týmem,“ podotkl Radim Kepák.

„Jsme kompletní, bez zranění a letošní silná pálka by se měla projevit i v poháru,“ doplnil jej Bokaj. Soupeři jsou však kvalitní. Švýcaři vyhráli svou ligu dvakrát v řadě, Němci mají v týmu šestici reprezentantů, z Ukrajiny přijede dvaadvacetinásobný mistr tamní soutěže, Belgii bude reprezentovat aktuální šampion. „Všechny zápasy slibují skvělý baseball,“ řekl Kepák.

V Ostravě se hraje od 13.30, 16.00 a domácí Arrows vždy od 19.00, ve Frýdku-Místku zápasy začínají v 16.00. Utkání základních skupin se hrají do čtvrtka, v pátek je semifinále a v sobotu finále.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž